Elg observert på Tromsøya: - Håper den finner veien av øya selv

I FJÆRA: En elg befinner seg på Tromsøya - et sted den ikke bør være. Det er bare tre uker siden tre elger, blant annet denne, oppholdt seg på Tromsøya sist. Da forårsaket de skader på en parkert bil.

I FJÆRA: En elg befinner seg på Tromsøya - et sted den ikke bør være. Det er bare tre uker siden tre elger, blant annet denne, oppholdt seg på Tromsøya sist. Da forårsaket de skader på en parkert bil. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Elgen kom springende rett foran taxien jeg satt i, sier Tone Skogeng.

DEL

Nordlys har fått flere tips om at en elg har oppholdt seg på Ringveien på Tromsøya natt til søndag, i nærheten av NAFS glattkjøringsbane ved Langnes. Også politiet fikk melding om elgen.

- Vi gjorde ikke noe med dette. Hvis det viser seg at elgen lager kaos vil vi varsle viltnemnda, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til Nordlys søndag formiddag.

Ifølge Munkvold er det ikke helt uvanlig å se elg på Tromsøya. Tone Skogeng var en av dem som observerte elgen natt til søndag.

– Elgen kom springende rett foran taxien jeg satt i. Det var mørkt, så vi så den ikke før den var rett foran oss. Både jeg og sjåføren skvatt skikkelig, siden det ikke er vanlig å se elg på Tromsøya. Elgen sprang rett over veien, opp mot NAF-banen, forteller hun.

For tre uker siden skapte flere elger oppstyr på Tromsøya. Blant annet påførte en av dem skade på en parkert bil på Alfheim stadion.

– Overse elgen

Tromsø Ettersøksring fikk melding om at en elg befant seg på Tromsøya i i forrige uke. Leder Einar Mellomgård antar at samme elg ble sett i natt.

– Det bor ingen elger fast på Tromsøya. Men på Kvaløya og på fastlandet har det blitt så mange dyr at enkelte elger av og til presses ut og svømmer over sundet. Da bruker de Tromsøya som en hvilestasjon – det er en ganske lang svømmetur. Dessuten er det mange fristende hager på Tromsøya, sier han.

Mellomgård har foreløpig ikke fått melding om at elgen er skadd.

– Vi håper elgen selv finner ut at det ikke er noe særlig bra å være her på øya. De misliker bråket og støyen her. Det aller beste er om den kommer seg av Tromsøya selv.

Han ber folk som eventuelt får øye på elgen om å overse den.

– Ikke stopp for å ta bilde av den. Særlig hundeeiere bør passe på, ettersom mange hunder instinktivt jager elg. Elger er veldig redde for mennesker, og de trenger klar bane for å komme seg over veier og over i «tryggheten» på Kvaløya eller fastlandet.

Om du kommer over elgene på Tromsøya, tar vi gjerne imot tips på tips@nordlys.no.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags