To av elgene i Tromsdalen avlivet - ble aggressive

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

To av de fire elgene som har vært nærmere to måneder og surret rundt i Tromsdalen ble avlivet søndag morgen.

- En ku og en kalv ble avlivet, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Troms politidistrikt til Nordlys.

De to ble avlivet ved kirkegården i Tromsdalen  hvor de oppholdt seg i morgentimene  søndag. Ettersøksringen ønsket å fjerne dem fra kirkegården før folk kom og besøkte gravene søndag fordi de to hadde endret oppførsel fra tidligere. Ifølge Einar Mellomgård i Ettersøksringen hadde de to dyrene gått til direkte angrep på dem lørdag da de skulle lede dem bort fra E8. Det samme skjedde  søndag og da tok Mellomgård kontakt med politiet.

- Jeg forklarte den forverrede situasjonen og at de (elgene, journ. anm) nå ville være svært farlige ovenfor besøkende og andre og jeg ville ha en bekreftelse fra dem om at vi kunne felle dem der og da, noe vi fikk, sier Mellomgård til Nordlys.

Han sier oppførselen til dyrene hadde endret seg fra tidligere. Lørdag angrep kua Mellomgård da  han gikk mellom kua og en nærgående japansk turist som bare sto fire meter unna kua.

Han sier at de i etterkant har gått gjennom området for å se etter de to resterende dyrene uten å se dem. Mellomgård håper de to har trukket ut av området. 

Artikkeltags