Dalen-elgene like ved E8 i kveld

ELG I BAKKEN: Kua og kalven var mandag kveld i Tønsnesvegen i Tromsdalen. E8-trafikken i bakgrunnen. Foto: Nordlys-tipser

ELG I BAKKEN: Kua og kalven var mandag kveld i Tønsnesvegen i Tromsdalen. E8-trafikken i bakgrunnen. Foto: Nordlys-tipser

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Elgkua og kalven som de siste dagene har oppholdt seg i diverse nabolag i Tromsdalen, er mandag kveld faretruende nært E8, hvor bilene suser forbi like nedenfor.

En Nordlys-tipser tok like før klokka 21.30 bilder av de to i nedre halvdel i Tønsnesvegen og på bildene ser man tydelig trafikken på E8 i bakgrunnen.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer sier at de har fått melding om elgenes bevegelser utover ettermiddagen mandag, og at viltnemnda er kontaktet. Enn så lenge håper de at elgene på egen hånd skal finne veien tilbake opp i dalen.

- Elgene er ikke vårt bord, men vi er opptatt av trafikksikkerheten, sier Meyer, som mandag kveld ikke utelukket at de kom til å sende en patrulje bort for sikkerhets skyld.

Viltnemnda var sent mandag kveld i området for å se om de kunne komme i kontakt med dyrene.

Søndag var de firebeinte i Th. Widdings vei like ved Ishavskatedralen og politiet advarte i helga mot å nærme seg elgene.

- Ikke gå mellom ku og kalv eller gjøre forsøk på å jage dem. Hold hunder i bånd, skrev operasjonssentralen på Twitter.

Artikkeltags