(Fremover)

En video tatt av forbipasserende på tur viser tydelig at elgen er stresset da den går frem og tilbake mellom de mange gjerdene.

– At elg og annet vilt kommer seg over inngjerdede områder skjer fra tid til en annen. Vi vet av erfaring at de skader seg veldig raskt hvis de presser eller springer inn i gjerder, forteller Tor Eriksen i Målselv viltnemnd.

Elgen i videoen kom seg til slutt ut igjen. Eriksen har sett videoen og sier at det i verste fall kan ende med bruddskader på dyret.

– Det er fantastisk å høre at den kom seg ut igjen, sier han.

– Sterkt inntrykk

Personen som filmet elgen ønsker ikke å stå frem med navn, men forteller til Fremover at hen ønsker å gjøre Forsvaret oppmerksom på at elg faktisk klarer å komme seg over gjerdet ved BTV.

– Jeg klarte bare å få den ene på video, men det var to elger der. Det gjorde sterkt inntrykk på meg at den nesten satte bakbeina fast i gjerdet da den kom seg over.

Eriksen i Målselv viltnemnd, forteller at uhell som dette kan skje, men at løsningen ofte er å gjøre eier av gjerdet oppmerksom på problemet.

– En god dialog er ofte det eneste som skal til for å finne en løsning.

– Ikke klar over det

Fremover har vært i kontakt med sjef ved BTV, Kjell Arne Mikkelsen. Han sier han ikke var klar over at viltdyr klarte å komme seg over gjerdet.

– Dette er selvfølgelig noe vi skal se på, sier han til Fremover torsdag ettermiddag.