Gå til sidens hovedinnhold

Elever og barnehagebarn i Tromsdalen holdt inne: Store politistyrker lette etter mulig sverd-mann

Flere barnehager og skoler i Tromsdalen ble kontaktet av politiet torsdag formiddag.

Beskjeden var av det dramatiske slaget: En mulig sverd-mann var blitt observert i nærheten av Tromstun skole mot Marsvegen.

- Vi fikk to meldinger. Den første gikk ut på observasjon av en mann som bar på noe som liknet på et sverd. Den andre meldingen var at mannen var observert, uten sverd. Vedkommende skal ikke ha vært truende mot noen, men på bakgrunn av den første meldingen ble fire politipatruljer sendt ut for å lete etter vedkommende. Da valgte vi å kontakte barnehager og skoler i området for å forklare hvorfor vi var i området. Da har noen skoler og barnehager valgt å holde barn og elever inne, frem til situasjonen var avklart, sier operasjonsleder Fredrik Dahl til Nordlys.

Nordlys har blitt kontaktet av flere skoleelever, som forteller at de ble bedt om å holde seg på sine respektive klasserom.

Etter å ha lett i området en times tid, avblåste politiet aksjonen.

- Alt er tilbake til normalen nå og det har ikke vært noe dramatikk. Søket er avsluttet, men kan bli gjenopptatt dersom vi får inn ny informasjon eller det gjøres flere observasjoner, sier Dahl.

Kommentarer til denne saken