Elev holdt på å bli nedkjørt av tråkkemaskin. Måtte kaste seg i glødende bål

En tråkkemaskin skal ha sørget for en skremmende episode for skoleelever i Tromsø, der en elev blant annet havnet i et glødende bål. Tråkkemaskinen på bildet har ikke noe med hendelsen å gjøre.

En tråkkemaskin skal ha sørget for en skremmende episode for skoleelever i Tromsø, der en elev blant annet havnet i et glødende bål. Tråkkemaskinen på bildet har ikke noe med hendelsen å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

På Solmyra i Tromsø i dag.

DEL

Torsdag pakket lærere og skoleelever fra Workinnmarka skole, fra tredje til syvende klassetrinn, tursekken og tok med seg skiene ut på tur i det fine været.

I alt var rundt 200 elever på skitur i området Solmyra og Myrbakken på nordøya i Tromsø.

Men turen fikk en skremmende slutt, da elevene var på vei til å returnere til skolen.

Opp fra Hamna kom en tråkkemaskin i tjeneste for kommunen, for å preparere løypene til det spreke lag av befolkningen. Mens elevene sto på rad og rekke for å avvente klarsignal for å komme seg hjem, kjørte tråkkemaskinen ifølge en gruppe lærere så nært elevene at flere måtte kaste seg til side.

I tumultene som oppsto, havnet en av skoleelevene i et bål med glør – som turgjengen hadde fyrt opp tidligere.

– Vi må bare finne ut hva som har skjedd, men det er fryktelig trasig at elevene skal oppleve slikt når de er på tur og hadde en fin dag for øvrig, sier rektor ved Workinnmarka skole, Lise Arntzen Windfeldt.

Svidd hull i klærne

Hun sier at skoleelevene opplevde hendelsen som svært ubehagelig, og at flere ble skremt.

Lærerne som var med ungene på tur, ropte «kom dere unna!» da de skjønte hva som var i ferd med å skje.

Nå har skolen bedt foreldrene om å ta saken opp med barna sine når de kommer hjem.

Eleven som havnet i et bål, fikk til alt hell ingen brannskader på kroppen – men klærne til eleven ble svidd hull på. Eleven ble fraktet hjem med taxi, fra området.

Skolen skriver nå rapport om det som skjedde.

– Langt mellom versjonene

Øystein Nermo, kommunaldirektør for byutvikling, kjenner til det som skal ha skjedd, og ønsker først å få klarhet i hendelsen og deretter gjøre opp for seg.

Han mener det verserer ulike versjoner av hva som skal ha skjedd.

– Jeg registrerer at det er relativt langt mellom versjonene til partene som er involvert – mellom det den som satt i tråkkemaskinen og representanter fra Workinnmarka skole forteller. Vi ønsker å innkalle partene og få mer klarhet i hva som har skjedd, sier Nermo til Nordlys, og antyder at det møtet på grunn av høytiden neppe vil finne sted før etter påske.

– Hvis noen har fått ødelagt klær, ski eller andre ting, skal vi selvfølgelig erstatte det. Så håper vi at vi kan gå videre, fortsetter Nermo.

Inntil videre har han et åpent sinn, før han har fått høre begge partene uttale seg i samme rom.

– Det jeg vet er at det her er snakk om en ellers dyktig person som kan sine saker, så av den grunn synes jeg historien høres litt rar ut – men jeg skal være åpen her. Hvis det er tilfelle som de sier, er det selvfølgelig sterkt beklagelig og noe som ikke skal skje. Vi skal uansett rydde opp i dette, sier Øystein Nermo.