Dement sykehjemsbeboer ble filmet under vask og stell

FLERE BRUDD: Sykehjemmet har brutt flere paragrafer i omsorgstjenesteloven, pasient- og brukerrettighetsloven, helsepersonelloven og pasientjournalforskriften, er konklusjonen i tilsynsrapporten.

FLERE BRUDD: Sykehjemmet har brutt flere paragrafer i omsorgstjenesteloven, pasient- og brukerrettighetsloven, helsepersonelloven og pasientjournalforskriften, er konklusjonen i tilsynsrapporten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Filmen ble vist til ansatte. Pårørende ble ikke varlset.

DEL

Den demente beboeren på sykehjemmet i Troms ble filmet under vask og stell, uten at de nærmeste pårørende ble varslet på forhånd. Deretter ble filmen vist til en rekke ansatte.

Det skriver VG.

Filmen ble vist usladdet til pleiepersonell ved alle avdelinger på sykehjemmet. Først i etterkant informerte sykehjemslederen de pårørende. Filmingen ble heller ikke journalført, i følge VG.

 – Vi ser veldig alvorlig på dette fordi den grunnleggende respekten for pasientens integritet ikke er godt nok ivaretatt, sier fylkeslege Svein R. Steinert til VG.

Fylkesmannen i Troms har åpnet tilsynssak. Nylig kom konklusjonen: Det har skjedd en rekke lovbrudd.

Sykehjemmet har brutt flere paragrafer i omsorgstjenesteloven, pasient- og brukerrettighetsloven, helsepersonelloven og pasientjournalforskriften.

Det lyktes ikke Nordlys å komme i kontakt med fylkeslege Svein R. Steinert søndag kveld.

Til VG sier han at fylkesmannen ser veldig alvorlig på hendelsen da  den grunnleggende respekten for pasientens integritet ikke er godt nok ivaretatt.

Artikkeltags