(iFinnmark): Mandag kveld blir det klart at en eldre mann har testet positivt i Nesseby kommune i Finnmark. Han er innlagt på sykehus.

– Helsepersonell som har vært i kontakt med denne personen er satt i karantene og det pågår nå smittesporing, heter det i pressemeldingen fra ordfører Knut Store.

Til iFinnmark sier ordføreren følgende om at det nå er påvist korona-smitte i kommunen:

– Han er på sykehus. Jeg vet ikke mer, og vi er ikke kjent med smittekilden. Dette ble kjent for oss i 16.00-tiden i ettermiddag.

– Hva tenker du om at det er påvist nå i Nesseby, med 919 innbyggere?

– Det er ganske alvorlig. Vi har satt tiltak inn, og stengt både skoler og helsesenter etter myndighetenes tilråding. Vi anbefaler at våre innbyggere helst holder seg hjemme, og ikke drar utover kommunegrensa vår.

– Vurderer dere flere tiltak nå som det er påvist smitte?

– Vi kjører ganske strenge tiltak nå. Men selvfølgelig vurderer vi fortløpende om andre tiltak må til.

Han sier ellers at kommunen tidligere har sendt SMS til innbyggerne og informert dem. De har også hatt møter angående koronaviruset og skal nytt møte i morgen.

Virksomhetsleder i Tana, Per Ivar Stranden, har også ansvar for legetjenesten i Nesseby. Han sier de to kommunene nå står over de samme utfordringene.

– Nå skal vi spore smitten og finne ut hvem som har vært i kontakt med vedkommende. Det er ganske mange som er berørt, sier han.

Helsepersonell skal sjekkes spesielt grundig.

Stranden kjenner ikke til den smittede mannens tilstand. Når det gjelder den generelle situasjonen i Nesseby, sier han følgende:

– Det er som forventet. Vi forventer også at det kommer flere, så vi er ikke overrasket.