Nå skal Kraemer Maritime AS sørge for at enda flere spiser brunost på sydenturen

OPPKJØP: Kraemer Maritime AS styrker seg på Østlandet og i eksportmarkedet med kjøp av deler av Service Mat. Dermed kunne administrerende direktør Kay Hugo Hanssen to ting: Bursdag og oppkjøp.

OPPKJØP: Kraemer Maritime AS styrker seg på Østlandet og i eksportmarkedet med kjøp av deler av Service Mat. Dermed kunne administrerende direktør Kay Hugo Hanssen to ting: Bursdag og oppkjøp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag hadde Kay Hugo to gode grunner til å feire.

DEL

(Nord24)  Visste du at når du kjøper en pakke brunost på sydenturen, er den kanskje levert til butikken av Kraemer Maritime AS? Nå vil selskapet sørge for å få mer norsk mat til utlandet. Tirsdag ble et nytt oppkjøp for Kraemer Maritime AS klart. Selskapet styrker seg på Østlandet og i eksportmarkedet med kjøp av deler av Service Mat. Målet er å få mer norsk mat i butikkhyllene i utlandet.

- Det er jo mange nordmenn som må ha den brunosten for å fungere på ferie, sier sier administrerende direktør i Kraemer Maritime AS, Kay Hugo Hanssen.

Kraemer Maritime har i dag sin hovedvirksomhet innen skipshandel, og derigjennom eksport til skip of offshorevirksomhet langs norskekysten. Det er mindre kjent at selskapet i årevis har levert norske varer til ulike aktører i dagligvarehandelen i land der nordmenn bor og ferierer.

- Det er jo ikke akkurat en hemmelighet, men det er noe vi har gjort som en ekstraservice, nærmest, sier Hanssen til Nord24.

- Vi eksporterer jo matvarer til skip og utenlandske ambassader. Nå vil vi styrke det utenlandske markedet.

Sammen de bli en tydeligere og mer kraftfull leverandør til importører av norsk og skandinavisk mat i utlandet.

- Vi er veldig fornøyd med at en aktør som Service Mat, med betydelig potensial innenfor en nisje som passer godt inn i vår eksisterende virksomhet, velger å forene krefter med oss i framtiden, sier Hanssen.

Kraemer Maritime AS

  • Kraemer Maritime har hovedkontor i Tromsø og logistikkavdelinger i Kirkenes, Hammerfest, Tromsø, Kristiansund, Ålesund, Bergen, Stavanger, og Oslo.
  • Selskapet hadde i 2016 cirka 70 ansatte og omsatte for cirka 500 millioner kroner.
  • Selskapet er en del av det tradisjonsrike Kræmer-konsernet i Tromsø.

Møttes på Gardermoen

Service Mat er etablert på Lillestrøm, med virksomhet innenfor Catering, Kantinedrift og eksport. Det er eksportdelen som nå overdras til Kraemer Maritime AS. Gründerne i Service Mat, Geir A. Røraas og Kent I. Røraas, følger med over til Kraemer Maritime AS

Det hele startet med en tilfeldighet. På Gardermoen. Administrerende direktør i Kraemer Maritime AS, Kay Hugo Hanssen møtte på gründeren Geir Røraas i Service Mat. Det var ganske lenge til flyavgang, så de hadde god tid til å prate.

Resultatet: Et samarbeid. Og nå er oppkjøpet klart.

Service Mat har over en periode jobbet med å opparbeide seg markedet for eksport av matvarer til utlandet, herunder Spania.

- Når vi nå går sammen med Kraemer Maritime AS, får vi en robust plattform å satse videre fra, sier Geir A. Røaas i en pressemelding.

- Dette er et samarbeid vi virkelig ser fram til, sier Hanssen, som ikke bare hadde oppkjøpet å feire tirsdag.

- Jeg har to ting å feire i dag, for jeg har burdsdag.

Og det feires med friske bær på hytta.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken