Senker eiendomsskatten i Tromsø

JUSTERES NED: Ap, Rødt og SV er enige om å justere ned eiendomsskatten i Tromsø, opplyser ordfører Kristin Røymo (Ap) i en pressemelding onsdag.

JUSTERES NED: Ap, Rødt og SV er enige om å justere ned eiendomsskatten i Tromsø, opplyser ordfører Kristin Røymo (Ap) i en pressemelding onsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bedre økonomi skal gi mindre eiendomsskatt i Tromsø fra 1. januar.

DEL

Samarbeidspartiene Ap, Rødt og SV har i sitt forslag til kommunebudsjett i Tromsø for perioden 2018-2021, foreslått å nedjustere eiendomsskatten.

Det fremkommer i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Fra rød til gul

- Vi har nylig fått bekreftet av Kommunenes sentralforbund (KS) at kommuneøkonomien i Tromsø er i bedring. Økonomien vi overtok var i rød kategori, nå er den gul. Denne forbedringen gir oss et handlingsrom til å bruke 2018-budsjettet for å starte senkningen av eiendomsskatten, slik vi har lovet. Vi skal ikke ta inn mer eiendomsskatt enn vi må, heter det fra ordfører Kristin Røymo (Ap) i pressemeldingen.

- Eiendomsskatten har gjort at vi har sikret kommuneøkonomien, ansatt flere lærere og gjennomført nødvendige investeringer som Otium, Helsehuset, Tromsøbadet og utvidelse av de skolene som har vært overfylt, sier hun videre.

Ingen retaksering

Videre er partiene enige om at retaksering av eiendommer i Tromsø, likevel ikke skal gjennomføres. Det til tross for at administrasjonssjef Britt Elin Steinveg ba politikerne vurdere å gjennomføre nettopp en slik taksering i sitt forslag til økonomiplan.

- En retaksering vil være dyrt for kommunen nå og vil gi stor usikkerhet for folk. Vi velger derfor en kontorjustering kombinert med et større nedtrekk i promille fra fem til fire. Dette vil senke skattetrykket med fem millioner kroner, står det i pressemeldingen.

Budsjettforslaget skal i første omgang til behandling i formannskapet 12. september, før kommunestyret senere skal ta stilling til saken. Det nye budsjettet vil gjelde fra 1. januar.

Artikkeltags