Både politiet, brannvesenet og ambulanser rykket ut til stedet. Ifølge operasjonsleder Roy Tore Meyer ligger båten med slagside i en bratt helning.

Det var i alt åtte personer om bord i båten, da den kantret ved 17.30-tiden.

- Det er ikke meldt om personskade, alle er gjort rede for, opplyste politiet klokken 17.56.

Jobber med stabilisering

- Båten kantret under dokking. Ingen havnet i vannet, og alle kom seg av båten. Nå er det to personer om bord, som i samarbeid med en person i dokken skal prøve å få stabilisert båten. Mens det skjer, vil politi og ambulansepersonell være til stede, opplyste innsatsleder Daniel Kvalsund til Nordlys ved 18.15-tiden.

Tråleren, som tilhører rederiet Havfisk, er 39,79 meter lang og 10,5 bred. Havfisk er Norges største trålrederi med ni fartøyer og 29,6 trålkonsesjoner for torsk.

Folk fra rederiet om bord

Ifølge konsernsjef Webjørn Barstad i Havfisk var tråleren, som eies av datterselskapet Hammerfest Industrifiske AS, inne til årlig service.

- Vi vet ikke ennå så mye om hva som har skjedd, annet enn at dokken har krenget over på siden med båten inni, slik at den står med sterk slagside, sier Barstad til Nordlys.

- Det viktige er at det gikk bra med alle som var til stede, at alle kom seg på land uskadd. Så får eventuelle materielle skadene komme frem etter hvert som dokken blir rettet opp, og båten blir sjøsatt igjen, sier direktøren for konsernet, som har hovedkontor i Ålesund.

Rederiet hadde teknisk personell om bord da dokken tråleren kantret, både fra Havfisk og fartøyet, forteller Barstad.

Saken blir oppdatert.