– Jeg er litt lei av alle orddelingsfeilene rundt om i butikkene. Egentlig har jeg sluttet å bry meg, men dette kunne jeg ikke la gå hus forbi.

Det sier Geir Martin Jensen, bedre kjent som direktør ved Aurora Fokus kino i Tromsø. Han la bildet ut pÅ Facebook etter et besøk på Eide Handel fredag.

– Da jeg så det, måtte jeg trekke litt på smilebåndet. Av alle skilt med orddelingsfeil, skiller dette seg ut. Forøvrig har vi alltid en tur på Eide Handel før jul, slik at vi får handlet pinnekjøttet, sier Jensen.

Daglig leder Bård Pettersen humrer godt når Nordlys ringer og forteller hva som har skjedd i butikken hans på Kvaløya. Han var i skrivende stund på vei fra Nortura på Andslimoen, etter å ha hentet inn mer juleribbe, og hadde ikke fått med seg at lutefisken har begynt å bite.

– Nei, dette må jeg jo fikse når jeg kommer tilbake. Det hørtes litt keitete ut. Vanligvis er jeg veldig nøye med skiltene, men her er det vel noen andre på butikken som har vært litt rask i svingene, sier Pettersen.

Salget av lutefisk går strykende på tross av ryktene om at den ikke behandler skreien spesielt godt på Eide Handel.

– Lutefisken har blitt enormt populær, og vi har doblet salget sammenlignet med bare noen få år tilbake. Kundene våre har også blitt veldig kresen, og skal helst ha lutefisken vi selv har produsert, sier han.