Gå til sidens hovedinnhold

Sikret viktige poeng på frekk måte

Artikkelen er over 6 år gammel

Opplegger Robin Bergheim viste seg frem da BKT slo NTNUI i Trondheim.

BK Tromsø tok tre viktige poeng i bortemøtet med NTNUI i Trondheim søndag. Det gjør at tromsølaget befester posisjonen som nest best i eliteserien, med syv poeng ned til Randaberg, men seks poeng opp til serieleder Nyborg.

Andreplass vil gi hjemmebanefordel i sluttspillsemifinalen mot nummer tre i eliteserien.

– Dette var viktig for oss. Tre poeng her gjør at vi trolig sikrer andreplassen med tre poeng i neste hjemmekamp, som er mot NTNUI, sier BKT-trener Edgar Broks.

Han var veldig fornøyd med at det ble tre poeng.

– Vi skal være glad for at vi klarte å ta tre poeng. Vi vant første sett komfortabelt, der vi ledet 23-12 på det meste, før de fikk noen poeng mot slutten. Det gjorde nok at det snek seg inn en følelse av at dette skulle gå greit, særlig etter at vi slet inn 25-23 i andre sett. Men så gikk vi på tap i tredje sett. Og i fjerde havnet vi bakpå, 6-11 på det meste, men kjempet oss tilbake, og ble tett og jevnt hele veien, sier Broks.

Opplegger Robin Bergheim avgjorde kampen på en frekk måte, på en såkalt «dipp», der han finter opplegg mot medspiller, med legger ballen løst over nettet på motstanderens banehalvdel.

– Robin dippet inn det siste poenget. Han har den egenskapen at han kan gjøre det, og satte inn tre poeng på den måten, sier Edgar Broks.

Det gjør hjemreisen langt mer behagelig.

– Det er eingen enkle bortekamper i eliteserien, og vi er et lag som normalt er bedre på hjemmebane. Derfor er det viktig å sikre andreplassen før sluttspillet. Nå kan vi slappe av og være litt fornøyd i kveld, sier Edgar Broks.

NTNUI-BK TROMSØ 1-3 (16-26), 23-25, 25-23, 23-25)

Dommere: Dag MOrten Skatlien og Ellen Mari Burheim. Publikum: 110.

Flest poeng BKT: Jon Arnesen 14.

Kommentarer til denne saken