12 personer, deriblant flere barn, involvert i frontkollisjon på E6 i Balsfjord

TO BILER I GRØFTA: To biler, hvorav en minibuss, står i grøfta etter frontkollisjonen på E6 nord for Nordkjosbotn fredag ettermiddag. Foto: Rune Solbakken

TO BILER I GRØFTA: To biler, hvorav en minibuss, står i grøfta etter frontkollisjonen på E6 nord for Nordkjosbotn fredag ettermiddag. Foto: Rune Solbakken

Artikkelen er over 2 år gammel

E6 åpnet igjen etter å ha vært stengt etter frontkollisjon.

DEL

En minibuss fra et asylmottak med 11 personer og en personbil med kun fører frontkolliderte fredag ettermiddag rundt 8 kilometer nord for Nordkjosbotn på E6. Totalt 12 personer, deriblant flere barn,  var involvert i ulykken, ni av disse er kjørt eller flydd til traumemottak på UNN i Tromsø, melder politiet klokka 18.40.

Pressevakta ved UNN forteller til Nordlys 20.20 at de så langt har ni personer inne.

- Ingen er livstruende skadet. Alle som har ankommet UNN er stabile, sier Per-Christian Johansen ved UNN.

- To barn, to menn og to kvinner er og har vært til utredning, og vi avventer svar der. To barn og en kvinne kom nylig inn, og skal til sjekk for lettere skader. I tillegg til dette skal tre øvrige ha vært på sjekk på legevakta i Balsfjord. De er nå på vei til Tromsø i Taxi, sier Johansen.

Politiet er også på UNN med en patrulje.

- Det er så pass mange invovlerte her, det gjenstår mye etterforskning og vi må også gjøre noen rutinemessige sjekker, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt.

Klokka 21.36 melder politiet at veien er åpen for fri ferdsel.

Foto: Marte Hotvedt

Foto: Marte Hotvedt

Ulykken skjedde mellom Vollan og krysset til Øvergård. Operasjonsleder Thomassen sa til Nordlys at de første meldingene gikk ut på at det skal være seks skadde, hvor av en skal være hardt skadd. De fem andre skal være lettere skadet.

- Det er også barn involvert, sier han.

Detble igangsatt en storstilt aksjon med en rekke utrykningskjøretøyer fra flere steder, sier Thomassen.

Helikopteret sto ved Nordkjosbotn.

Helikopteret sto ved Nordkjosbotn. Foto:

Rune Solbakken sto tidligere fredag ettermiddag i kø, et kort stykke unna ulykkesstedet.

- Det er en minibuss som er knust i fronten, og bak det ser jeg en personbil. Det er mange ambulanser på stedet - flere har forlatt allerede, forteller Solbakken.

Han sier det er lange køer på stedet. Klokka 19.35 melder Troms politidistrikt at trafikken nå slippes gjennom i puljer.

Ambulanse med blålys på vei mot Tromsø fra ulykkesstedet.

Ambulanse med blålys på vei mot Tromsø fra ulykkesstedet. Foto:

Nordlys oppdaterer saken

Artikkeltags