Bestill Nordlys+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Her er isblokkene som i går kveld falt ned og ut i veibanen på E8 mellom Tromsø og Nordkjosbotn.

Tromsøværingen Runar Øvergård var på vei hjem da han reagerte på at den møtende trafikken kjørte temmelig sakte i 70-sonen ved Seljelvnes.

- Det var en slak sving, det var mørkt og dårlig belyst.  Jeg så at det var noe rart med rekkverket og da så jeg isberget som hadde kommet ned. Det hadde knust rekkverket og falt ut i veien.

Han anslår blokkene til å være mellom en halv og en meter høy, og vekten blir fort mange 100 kilo.

- Ut fra størrelsen på isblokkene, ville dette blitt en stygg ulykke hvis det hadde truffet en bil. Man gjør seg noen refleksjoner om mulige konsekvenser når man ser dette, sier Øvergård, som er kjørelærer på tunge kjøretøy.

Han forteller at det var bra med trafikk da han kom frem til stedet cirka klokka 21.45.

- Det var en god del biler og mye tungtransport. Jeg ringte politiet, for det burde vært manuell dirigering der. Det var lite oversiktlig på stedet i og med at det var en sving der, så det var et lite sjansespill å komme rundt.

Det er flere steder på både E6 og E8 hvor det henger store isblokker fast i bergveggene. Vanligvis byr det ikke på problemer når det smelter, men denne gangen gikk det altså helt annerledes.

- Man kan se bruddkanten helt der oppe. Den har falt ut akkurat som om noen har dyttet den ut fra toppen, forteller Øvergård.

E8 ble stengt en liten periode i går kveld mens Veidekke ryddet opp på stedet.