Slik hadde de «sikret» gravemaskinen. Nå er de politianmeldt

DÅRLIG SIKRET: Gravemaskinen var ikke ordentlig festet i lastebilen. Det eneste som holdt den fast var at skuffa hadde tak i grushaugen på lasteplanet.

DÅRLIG SIKRET: Gravemaskinen var ikke ordentlig festet i lastebilen. Det eneste som holdt den fast var at skuffa hadde tak i grushaugen på lasteplanet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De manglet sikring, løyve og lys, ferdsskriveren var utgått og dekket var punktert.

DEL

Onsdag, torsdag og fredag denne uka har Statens vegvesens kontrollører sjekket flere hundre små og store kjøretøy langs vegene i Nord-Troms. De har avdekket flere lovbrudd.

Det mest alvorlige påtraff kontrollerene på E6 i Nordreisa natt til torsdag. På vei tilbake til Storslett etter en kontroll i Kvænangen ble de liggende bak en lastebil som slepte en gravemaskin.

Det eneste som holdt gravemaskinen fast i lastebilen var at skuffa hadde et godt tak i grushaugen på lasteplanet. Det ene bakdekket på gravemaskinen var punktert, og den var ikke merket med lys.

- Ikke fornøyd

Fagkoordinator i utekontrollseksjonen i Statens vegvesen region nord, Roger Furumo, sier transporten var direkte farlig.

- Gravemaskinen gynget frem og tilbake på det punkterte hjulet, sier Furumo til Nordlys.

- Det der er noe vi ikke blir så veldig fornøyd med å se, forteller han.

Lastebilens ferdsskriver var ikke fremstilt for obligatorisk 24-månederskontroll. Foretaket som eier bilen manglet også løyve for å drive næringsmessig transport.

Sjåføren ble politianmeldt for dårlig sikring av last, og foretaket ble anmeldt for manglende løyve og ferdsskriverkontroll.

- De gjorde alt som har med trafikksikkerhet feil. Det gikk ikke spesielt fort, men det har ikke noe å si, sier Furumo.

Avskiltet lastebil

Onsdag kontrollerte de en annen lastebil i Badderen i Kvænangen. Også denne bilen manglet løyve for å drive næringsmessig transport.

- Samme firma har vært stoppet tidligere for noe lignende. Denne gangen ila vi bruksforbud og avskiltet kjøretøyet, sier Furumo.

Foretaket som eier kjøretøyet ble politianmeldt.

Manglet forsikring

I nabobygda Burfjord ble en personbil avskiltet fordi den manglet trafikksikkerhetsforsikring.

- Sjåføren fikk mulighet til å kjøpe forsikring på stedet, men fikk ikke ordnet det, sier Furumo.

Fredag stanset kontrollørene en varebil på fergeleiet i Rotsund i Nordreisa. Den hadde dårlig sikrede planker hengende ut av bakdøra. Det ga bruksforbud.

I løpet av de tre intensive dagene på Nord-Troms-vegene har kontrollørene også avdekket feil og mangler i lys- og dekkutrustningen på flere kjøretøy. I tillegg ble to privatbilister, én i Rotsund og én i Burfjord, ilagt 1000 kroner i gebyr for å kjøre med piggdekk.

Flere trafikkfarlige saker til tross, det var ikke bare elendighet å spore på vegene i nordfylket.

- Foruten den utgåtte ferdsskriveren, var det bra resultat på kontroll av kjøre- og hviletid, sier Furumo.

Artikkeltags