29 år gammel kvinne omkom i trafikkulykke på E6 i Storfjord

Semitrailer i fjæra - personbil i grøfta på motsatt side.

DEL

STORFJORD/TROMSØ: Det var en 29 år gammel kvinne som omkom i den alvorlige trafikkulykken på E6 i Storfjord søndag ettermiddag. Hun var føreren av personbilen. Det bekrefter Troms politidistrikt klokka 21.15 søndag kveld.  Pårørende er varslet.

E6  er var stengt i mange timer den alvorlige trafikkulykken ved Grasneset på E6 søndag ettermiddag, og åpnet først i 23-tiden søndag kveld.

De to involverte kjøretøyene var en personbil og en semitrailer. Begge kjøretøyene var norskregistrerte.

Fører av semitrailer var utenlandsk, vedkommende er ikke fysisk skadd.

- Han er tatt hånd om av helsepersonell. Han  fremstår som uskadd, men er sendt til legesjekk, sier politiets innsatsleder Ingvild Furnes til  Nordlys på ulykkestedet rundt klokka 21.30 søndag kveld.

Innsatsleder Ingvild Furnes. Foto: Øystein Solvang

Innsatsleder Ingvild Furnes. Foto: Øystein Solvang


- Hendelsesforløpet har vi fått en grei indikasjon på, men vi vil ikke gå ut med det enda, sier hun.

- Vi har sikret spor, avhørt vitner og avhørt de impliserte. Vi har UA-gruppa her fra Statens vegvesen som gjør sine oppgaver. De har foretatt oppmålinger og ivaretatt åstedet, sier Furnes.

Veien varstengt i mange timer etter ulykken. Veitrafikksentralen antyder åpning av veien rundt klokka 23.30. Like etter klokka 23 meldte Veitraffiksentralen i nord at det er manuell dirigering av trafikken på stedet.
 

LES OGSÅ: Slik jobber de med å finne årsaken til dødsulykker (Pluss-sak)

Alt av nødetater og et ambulansehelikopter rykket ut til stedet. Ulykkesstedet var svæt uoversiktlig med en hardt skadet personbil i grøfta på den ene siden og en semitrailer nede i en bratt skråning ned mot havet på den andre siden. Begge kjøretøyene har store skader.

Det var to personer involvert i ulykken.

Like over klokka 21 skriver Troms politidistrikt på Twitter at veien blir stengt i to timer til mens man fullfører undersøkelsene på stedet.

Da Nordlys kom til stedet like etter klokken 18.00 var det en god kø på stedet.

- Man jobber nå med å få snudd trafikken, sa Nordlys-reporter Øystein Solvang.

Omstendighetene rundt ulykken er fortsatt uklar. Veibanen er tørr på stedet, men det er noen issvuller i veibanen.

Det er 80-sone på stedet. E6 er stengt.

Omkjøringsmuligheten er ferga fra Olderdalen til Lyngseidet. Klokka 20.30 melder Veitrafikksentralen at ferga mellom Olderdalen og Lyngseidet  skal gå ekstra turer. Den siste ferga går klokka 23.00.

Magne Ek fra Alta var på vei sørover og ble sittende fast i den voksende køen ved Strandvoll. Han forteller at bergingsbil er på stedet.

- Vi har vært her i cirka én time. Køen er lang, lang, lang i begge retninger – antakeligvis i en kilometer. Det er flere som snur og kjører tilbake – antakelig mot ferga.

Ek sier det har vært tilnærmet tørre veier mens de har kjørt.

Personell fra Statens vegvesens ulykkesgruppe ankom stedet søndag kveld.

- Vi måler opp og dokumenterer hvor kjøretøyene ligger og eventuelle spor for å danne oss et overblikk over hva som har skjedd, sier John Rune Vaeng i UG til Nordlys.

- I ettertid blir det gjennomført teknisk kontroll av kjøretøyene, sier Vaeng.

Nordlys oppdaterer saken.

Artikkeltags