88 prosent av folk i Dyrøy sier nei til kommunesammenslåing. Kun 10,7 prosent stemte for at Dyrøy skal slå seg sammen med Salangen og Bardu. Det ble resultatet av den rådgivende folkeavstemmingen som ble holdt søndag og mandag. 

Ordfører Marit Alvig Espenes sier at folk i Dyrøy har gitt et klart og tydelig svar på at de vil være egen kommune.

- Dyrøyfolket har igjen vist sitt store engasjement og gitt kommunestyret et tydelig råd. Spesielt artig er det at ungdommene våre har stilt opp og benyttet stemmeretten sin. Det lover godt for framtida, sier ordføreren.

Valgdeltakelsen var totalt på 51 prosent, og blant 16 og 17-åringene var den på nesten 65 prosent.

Nei i Berg og Målselv også

Resultat fra folkeavstemminga i Berg kommune på Senja ga også et klart nei til sammenslåing. 71 prosent stemte for å fortsette som egen kommune, mens 29 prosent stemte for sammelnslåing. Her var oppmøtet på 54 prosent.

Også i Målselv sa flertallet nei til kommunesammenslåing med Bardu.

...og Bardu...

Hele 80 prosent av dem som stemte i Bardu i Troms mandag sa nei til å slå seg sammen med andre kommuner. Oppmøteprosenten var på 34,9 prosent.

Bare 20 prosent var positiv til å slå seg sammen med noen andre kommuner, skriver Nye Troms.

Innbyggerne i Bardu kunne velge mellom å fortsette som egen kommune, slå seg sammen med Målselv eller å slå seg sammen med Salangen og Dyrøy kommuner.

– Et entydig klart resultat. Det er ingen tvil om at folk i Bardu mener at vi har det best alene, sier ordfører Toralf Heimdal (Sp) til avisa.