Gå til sidens hovedinnhold

Ble gaupa drept av sau?

Artikkelen er over 14 år gammel

Nå er gaupa obdusert for å finne svaret. LES OGSÅ:

Mandag ble Vassdalen-gaupa obdusert ved Veterinærinstituttet i Trondheim. I går ville de ikke si mer enn at de har «formeninger» om dødsårsaken, skriver fremover.no.

Holder teorien?

Det var 14. september bøndene Dagrun og Bjørnar Johansen Sigvartson på Solbakk gård innerst i Vassdalen fant den døde gaupa på gårdsveien rett nedenfor sauefjøset. I flokken fant de også en skadet ungsau som gaupa hadde angrepet.

Om bøndenes teori holder stikk, vil veterinæren Fremover snakker med ikke si noe om på nåværende tidspunkt. Vassdalen-bøndene mener saueflokken slo voldsomt tilbake da gaupa gikk til angrep på ungsauen. De mener den unge hanngaupa rett og slett ble drept av flokken.

Avgjørelse om kort tid

Veterinærinstituttet sier de forholder seg til oppdragsgiver, som er Direktoratet for naturforvaltning, og vil ikke gi noen foreløpige uttalelser i sakens anledning.

Prosjektleder Erik Lund i direktoratet, regner med at de i løpet av kort tid får en redegjørelse fra instituttet.

Så fort Veterinærinstituttet er ferdig med sin utredning, vil informasjon om saken som vakte nasjonal oppmerksomhet i midten av september, komme ut på DNs hjemmeside, bekrefter Lund.