Gå til sidens hovedinnhold

Da Konrad og Petter (12) så den lille andungen sitte fast ute på havet kastet de seg i båten

Artikkelen er over 6 år gammel

– Gårdagens helter, skriver Katinka Nordgård på sin Facebook-profil.

Hun sikter til søskenbarnet Konrad Nordgård Berger, og hans kamerat Petter Colin Sørensens innsats for å redde en liten andunge tirsdag. De oppdaget plutselig at en andunge hadde problemer ute på havet ved Nordgård på fastlandssida nord i Tromsø kommune. Guttene skjønte umiddelbart at her måtte de trå til for å prøve å berge livet til den lille fuglen.

– Vi fryktet at den skulle være såpass skadet at den måtte avlives, sier Petter Colin Sørensen til Nordlys.

Rolig og fattet

Andungen satt fast i kroken på ei line 10-15 meter ut fra land. Guttene kastet seg i robåten sammen med Katinka. Da de kom ut til andungen, var ikke den særlig samarbeidsvillig.

– Den dukket først under og ble borte, med lina og alt, sier Konrad.

Guttene ventet til den kom opp igjen på rett side av båten. Så tok de den forsiktig opp i robåten.

– Guttene var veldig flink. De var rolig og fattet, men jeg hadde forberedt dem på at andungen kanskje måtte avlives hvis den var hardt skadet, sier Katinka Nordgård.

Klarer seg

Men heldigvis satt kroken kanske løst på siden av nebbet til fuglen. Konrad sier til Nordlys at den antakelig hadde forsøkt å spise den.

– Den satt ikke så hardt fast, og kroken løsnet ganske lett heldigvis. Etter at vi hadde fått den løs, så tok vi den med inn til land for å se om den hadde flere skader.

Etter en kjapp konsultasjon kom de tre fram til at andungen kunne klare seg på egen hånd, og slapp den ut i vannet. Da svømte den bort til familien sin igjen, og forsvant.

– Det var virkelig flott å se at guttene tok tak i dette, og ville berge andungen, sier Katinka Nordgård.

Kommentarer til denne saken