Folkehøyskole-elevene hørte lyder fra båthuset. Der fant de den blinde og spinkle kattungen forlatt.

- Nå er den under Dyrebeskyttelsen. Nå blir den omplassert til noen som har amme så den kan vokse opp, sier Elisabeth Engen (20) i Dyrebeskyttelsen i Lofoten.

Familie-jakt

Kattungen ble funnet forlatt i båthuset bare noen dager gammel.

- Det er mest sannsynlig mora som har gjemt seg bort for å føde, så har den nok vært der siden fødselen. Det er vanskelig å vite grunnen til at den er alene siden vi ikke kan se noe til mora, sier Engen.

LES OGSÅ: Snowden ble funnet halvdød i en grøft. Nå er han en tillitsfull og leken pus

Mandag tok hun over ansvaret for Lille Nurket mens de forsøker å finne en fosterfamilie.

- En så liten kattunge skal ikke være ute nå. Det er ikke ideelt i det hele tatt. Hadde den ikke blitt funnet, hadde den ikke gått noen fin framtid i møte, for å si det sånn, sier Engen.

Stor pågang

Men nå ser det bedre ut for Lille Nurket. Etter at Dyrebeskyttelsen averterte for et nytt hjem, har katteiere fra nær og fjærn tatt kontakt.

- Jeg tror mellom ti og femten har tatt kontakt og sagt at de kunne forsøke å spleise den med si katt. Jeg har blitt kontaktet av folk fra Sortland, Stokmarknes og Tromsø. Vi har funnet to familier her i Svolvær. Det er nærmest og vi prøver det først, sier Engen.

LES OGSÅ: Eierne har nettopp flyttet, og nå er Pusi forsvunnet. - Vi er veldig bekymret

Foreløpig flaskemater hun Nurket. Og priser seg lykkelig over at det har gått bra.

- Det er veldig flaks. Det er godt at ting kan ende på denne måten for det er mange andre tilfeller hvor vi ikke er fullt så heldig. At noen fant den og at det gikk så bra, det er helt fantastisk, sier hun.