Gå til sidens hovedinnhold

Disse kattungene ble funnet dumpa i fjæra. Nå har historien fått en lykkelig slutt

Artikkelen er over 5 år gammel

Med hjelp fra Dyrebeskyttelsen i Tromsø, har Truls, Trøfti, Tordenskjold og Tequila fått seg ny mor.

Tidligere i oktober gjorde en person i Lofoten et trist funn i fjæra i Svolvær. For her hadde nemlig noen dumpet seks kattunger i en søppelpose.

To av dem døde dessverre, men for de fire andre fikk historien en lykkelig slutt. For kattungene har fått seg ny mor i katten Blue Belle i Tromsø.

Fostret opp

- Personen som fant dem, tok dem inn, tørket dem og så alt var OK. Deretter tok han dem med til en dagligvarebutikk i Svolvær og der var tilfeldigvis noen som var innom, som kjente til oss, forteller Elisabeth Engen, kontaktperson i Lofoten for Dyrebeskyttelsen Norge i Tromsø.

Dette var rundt 13. oktober. Siden har Dyrebeskyttelsen fostret opp kattungene i påvente av en mulighet for å skaffe dem ny familie i Tromsø.

- Kattungene er nå ført sammen med en mor vi har og hun har tatt dem til seg. Det betyr at de nå få en kattemor som kan lære dem opp i alt de trenger å bli lært opp i, sier Susanne Langvad, styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge i Tromsø.

- Det er kjempebra og det vi kaller en lykkelig slutt. Det er ikke alle mødre som er villige til å gjøre det, men hun gjorde det. Hennes egne kattunger var såpass store at de kunne flytte fra henne, fortsetter Langvad.

- Forkastelig

Kattungene beskrives som friske, raske og vante til mennesker. Dyrebeskyttelsen har samtidig svært lite til overs for måten de ble dumpet i fjæra på.

- Det er rett og slett forkastelig, sier Elisabeth Engen.

Kommentarer til denne saken