Den påståtte trakasseringen skal ha foregått både på Facebook, via SMS, på butikken, ved å fotfølge ham, kontaktet hans arbeidsgiver, og ved at de har oppsøkt Bøckman  hans eget hjem.

- Jeg er ikke ute etter å hetse eller henge noen ut, men jeg ønsker å fortelle om hva slags metoder disse såkalte dyrevernere bruker. Både Dyrebeskyttelsen i Tromsø og Dyrevernalliansen har i denne saken latt seg bruke ved at de hauser opp saken og tillater hatske ytringer på sine facebook-grupper, og at det går mange uker før de endelig fjerner de mest groteske meldingene. Da er skaden allerede uopprettelig, fordi meldingene da har blitt vist og delt massevis av ganger, sier Kristian Bøckman.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø ønsker å presisere at de ikke har noen tilknytning til saken om påstått hets og påstått kattemord i Tromsdalen.

- Hengt ut som kattemorder

Han forteller at dyrevernerne har gått fra hus til hus i nabolaget og "baksnakket" ham. Han hevder videre at de har brukt Facebook til å lage et bilde av Bøckman som «kattemorder».

Han er sjokkert over at noen av de verste hatmeldingene har oppnådd 150 «likes» på Facebook. Han sier at han har mistet kontrollen over hva slags bilde som tegnes av ham på internett. For å skape et mer balansert bilde av seg selv på internett, forteller Bøckman at han har samlet dokumentasjon over hva som har skjedd, og hva en masse personer har fått seg til å skrive på FB. Han vurderer nå å legge dokumentasjonen ut på nettet.

- Det er så mange som har fått med seg dette nå, at jeg føler meg forpliktet til å fortelle min versjon, sier Bøckman.

Påstand mot påstand

Trakasseringen skal ha startet 17. mars i år. Fem sinte naboer ringte på hjemme hos Bøckman. En av dem tok videoopptak av seansen.

- En av dem framsetter det jeg oppfatter som å være en drapstrussel, at jeg skulle få samme medisin som den drepte katta. En av de andre spør meg om jeg har drept dyr. I forfjamselsen svarer jeg at: «Ja, jeg har jegerprøven og går på jakt, så jeg har nok drept dyr», sier Bøckman til Nordlys.

Han benekter kategorisk at han har drept noen av naboenes katter.

Dyrevernerne har politianmeldt Bøckman for kattemord, mens Bøckman har anmeldt dyrevernerne for drapstrusler og trakassering.

Dyrevernerne har på Facebook og i andre sammenhenger framstilt det som, at dette videoopptaket angivelig inneholder en tilståelse fra Bøckman på at han har drept naboenes katter.

Politiet som har etterforsket anmeldelsene, har foretatt avhør og gjennomgått videoopptakene flere ganger. De har en annen oppfatning enn dyrevernerne av hva videoen dokumenterer.

Politiadvokat Frode Stock har til iTromsø uttalt, at det er mange spørsmål politiet ikke har fått svar på: Om kattene faktisk er tatt av dage? Hvordan dette i så fall har skjedd? Vi har rett og slett ikke tilstrekkelig med bevis for å kunne knytte vedkommende til disse handlingene, har Stock uttalt tidligere.

I et forsøk på å få ro i nabolaget, har Bøckman som fornærmet samtykket i at hans anmeldelse kan forsøkes løst i konfliktrådet.

Ytterdøra dynket i urin

Halvannen uke etter videoseansen, finner Bøckman ytterdøren sin dynket av urin. Det stinker urin, forteller han. Selv om han har sine sterke mistanker, har han ingen bevis på hvem som står bak. Dagen etter monterer han videokamera mot inngangen.

I august topper det seg med at en kvinne som Bøckman beskriver som hovedperson bak hatkampanjen, går til verbalt frontalangrep når Bøckman kommer hjem sammen med barna. Han får 4-åringen kjapt i hus, mens 6-åringen opplever hendelsen som skremmende, forteller han. Episoden skal delvis ha blitt fanget opp av overvåkningskameraet.

Etter overvåkingsbilder hvor katter pisser på trappa og bilen, forsøker han alt av kjerringråd for å holde kattene unna trappa. Blant annet strør han chilipulver for å holde kattene unna, og vaskepulver for å dempe lukten av kattepiss.

Hoveddyreverneren legger ut bilde av chilipulveret på Facebook, og dagen etter kommer politiet for å sjekke om han har lagt ut gift på eiendommen. Det blir bekreftet at det er chili og vaskepulver.

Politiet ila besøksforbud

Etter disse episodene ilegger politiet kvinnen besøksforbud hvor hun blir ilagt forbud mot på noen måte å forsøke å ta kontakt med Bøckman. Noe hun så langt har respektert.

– Dagen etter at besøksforbudet ble ilagt, velger vedkommende på nytt å fronte saken i iTromsø. Dette finner jeg både oppsiktsvekkende og bemerkelsesverdig, sier Bøckman.

Det som kan synes å være dyrevernernes grunnlag for å utpeke Bøckman som «kattemorderen», er at tre katter forsvant i løpet av relativt kort tid i Tromsdalen i januar og februar. Bøckman sier han på den tiden fant en død katt i kryprommet under huset sitt. Han kastet den stivfrosne døde katten i søppeldunken. Kjelleren var tydeligvis et samlingssted for flere katter. For å forhindre flere dyr under huset, satt han opp et provisorisk gjerde.

Han måtte spikre fast nettingen i den frosne bakken da han ikke fikk hull i telen med spett. Dette skjer bare et par dager før videoepisoden. På Facebook er det blitt hevdet at han slo i hjel katter med spett.

Fastholder beskyldninger

Hoveddyreverneren fastholder beskyldningene mot Kristian Bøckman, om at han skal ha drept flere katter i Tromsdalen.

Hun har fått lese saken og har sendt Nordlys følgende epost:

"For det første når han skal prøve å sette seg selv i et godt lys, burde han tenke på å si sannheten. Jeg kan begynne med å si at jeg synes denne saken kk en ny vending da jeg for ca. tre uker siden kk besøk av Kristian Bøckman sin mamma.

Hun ville gjerne høre min versjon, for hun var ikke sikker på at Kristian snakket sant til henne. Hun fortalte at Kristian hadde sagt til henne, søsteren hans og hans samboer at han ville sette opp feller under huset sitt. Hun fortalte også at hans samboer hadde sluppet løs en katt som satt fast, denne katten er nok den katten som kom hjem og eierne måtte ta katten til veterinær og måtte ut med ett beløp på 15.000,-.

Katten måtte bøte med livet i sommer, noen måneder etter at den ble skadet. Hun sa også at Kristian var en arrogant og stolt mann som ikke ville innrømme hvis han gjorde noe galt.

Jeg snakket med moren hans i går, og sa at jeg måtte bare fortelle det som hun hadde sagt til meg. Hun er prest, og ville at vi skulle legge ned denne stridsøksen.

Jeg sa til henne, at siden Kristian nå skal stå fram i avisa, så burde han i alle fall fortelle sannheta, ellers blir det jo bare enda verre for han, hvis han kommer med løgner.

Jeg ville aldri brukt så mye tid på dette, hvis det ikke var for at jeg er 200 prosent sikker i min sak, om at han har tatt livet av flere katter. Han har jo til og med beklaget seg, og sagt at det ikke var meningen å ta livet av kjæledyrene til noen.

Men for han var det skadedyr, og han trodde det var villkatter som pisset ned huset hans, siden de ikke hadde halsbånd.

Han trodde det var et dagligdags problem, at vi var plaget med villkatter her i Tromsdalen. Dette og flere ting er noe han sier på den videoen som er tatt opp.

Når det gjelder den stivfrosne katten han snakker om, så må han jo enten være magiker eller en stor løgner, for katten var jo i live da naboen kom og ringte på, og sa at det satt en katt fast under huset hans og mjauet. Så fra og være i live, til stivfrossen på noen minutter, er jo ganske merkelig. Men det andre han sier om katta, stemmer jo godt med det naboen fortalte oss.

Jeg snakket med Frode Stock i dag 10/12-14 for å spørre han om det som ble uttalt i avisa i sommer. Det som du har sendt til meg på mail, er jo gamle utsagn, før saken ble tatt opp på nytt igjen. Han har i ettertid sagt at politiet er helt sikker på at han har tatt livet av katter i Tromsdalen, men at de ikke har bevis for at det er våre katter.

Saken skal nå gå til konfiktrådet, og håper vi kan finne en løsning der som ville være bra for alle parter."

Politiet er feilsitert

Politiadvokat Frode Stock benekter å ha sagt at «politiet er helt sikker på at han har tatt livet av katter i Tromsdalen».

Til Nordlys sier Stock at saken er henlagt uten at politiet har funnet grunnlag for å ta ut tiltale. Det innebærer at politiet ikke har tilstrekkelig bevis for å ta ut noen tiltale.

Kristian Bøckmans mor sier hun aldri har sagt at sønnen er arrogant eller at sønnen ikke vil innrømme det, hvis han gjorde noe galt.

Hun har ikke vært til stede når dette har skjedd, og vet derfor ikke hva som er sant og ikke sant, og hva som har skjedd og ikke skjedd.

Sønnen har overfor henne aldri sagt at han har drept noen katter i Tromsdalen.

Når det gjelder det som skrives om den stivfrosne katta, sier Kristian Bøckman at det dreier seg om to forskjellige episoder og to forskjellige katter. En som han fant død, og en som var i live og satt fast under huset.