Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke tilknytning til Dyrebeskyttelsen

Artikkelen er over 6 år gammel

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø ønsker å presisere at de ikke har noen tilknytning til saken om påstått hets og påstått kattemord i Tromsdalen.

Et sitat i artikkelen kan det forstås som at det er folk med tilknytning til Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø (DBT) som har stått for hets og trakassering.

Les også: Hengt ut som kattemorder

- Det er ikke tilfelle. De involverte partene i saken har ikke tilknytning til DBT, og de har heller ikke handlet på vegne av organisasjonen, sier Cecilie Johansen som er styreleder i DBT.

Hun viser til at DBT heller aldri har navngitt personen som er anmeldt av katteeierne. DBT har også på sine FB-sider uttalt at vi ikke kan bekrefte sakens opplysninger slik de er framstilt i media.

- Vi har alltid oppfordret til saklighet, og minnet om at det er politiets oppgave å ta stilling til bevisene. Vi har også informert om at DBT ikke tillater innlegg som inneholder trusler, oppfordring til vold eller informasjon som kan identifisere den angivelige kattedrapsmannen, sier Johansen.

Hun forteller også at DBT fortløpende har slettet veldig mange kommentarer som har identifisert personen, eller oppfordret til hets og vold i denne saken.

Hun mener også at bruken av ordet «dyreverner» er brukt spekulativt og tendensiøst i denne sammenhengen.

- Dette her er i utgangspunktet en sak mellom privatpersoner som ikke har noe med betegnelsen dyreverner å gjøre, men påståtte kriminelle handlinger, sier Cecilie Johansen.

Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen ønsker også å kommentere saken.

- Vi har aldri omtalt denne saken, og har heller aldri jobbet med denne saken. Vi har også veldig strenge retningslinjer for hva som kan skrives på våre nettsider, og vi fjerne hetse- og hatmeldinger så snart vi ser dem. Vi kan ikke kontrollere hva andre skriver på våre nettsider. Vi kan bare fjerne det som er uønsket, og det gjør vi, sier informasjonsrådgiver Kaja Efskin i Dyrevernalliansen.

Kommentarer til denne saken