Gavene strømmet inn til Dyrebeskyttelsen i Tromsø etter tragedien forrige helg. Fredag var det kommet inn 800.000 i kontanter. I tillegg til et stort antall gaver.

Den nedlagte barnehagen på Håpet blir nytt kattehjem i Tromsø. Kommunen har stilt bygget til disposisjon etter brannen som natt til lørdag i forrige uke ødela dyrebeskyttelsens lokaler i Langnesveien. 13 katter omkom i brannen som trolig var påsatt.

 

Hjem i nedlagt barnehage

- Vi er så glade. Sorgen over kattene som døde er der, men nå blir vi påny i stand til å ta vare på dyr som trenger beskyttelse, sier Therese S. Rye, som er styreleder for Dyrebeskyttelsen i Tromsø.

Fredag kveld dro styret i foreningen og et stort antall frivillige til Måsevegen for å se på de nye lokalene.

- Dette blir kjempebra, sier nestleder Hege Fosshaug. Lokalene er mye bedre enn de vi hadde i Langnesveien. Det er så god plass at vi også kan ta i mot andre dyr enn katter, smådyr som kaniner og marsvin.

 

Nye katter på vei inn

Søndag kveld ankommer den første katten som skal bo på det nye hjelpesenteret i Tromsø.

Det er ei katt fra Finnsnes. Eieren er død, og katten trenger et nytt sted å bo. Mandag får vi inn en hel kattefamilie fra Seljelvnes, sier Fosshaug.

Dyrebeskyttelsen får leie lokalene i den tidligere barnehagen frem til august neste år. I mellomtiden skal de i gang med å bygge et nytt hjelpesenter på tomta i Langnesveien.

- Dyrebeskyttelsen sentralt bidrar med finansiering til dette senteret. De gavene vi har fått inn den siste uka vil be