Gå til sidens hovedinnhold

Politiet slo ihjel katt - nå er saken henlagt

Artikkelen er over 5 år gammel

- Gjorde ikke noe straffbart.

Ønsker du tilgang til Nordlys +? Sjekk vårt supertilbud her.

(Nettavisen): Spesialenheten for politisaker henlegger saken der politiet i oktober i fjor avlivet en påkjørt katt ved å slå den flere ganger med en batong.

Saken ble anmeldt av Dyrebeskyttelsen, og det var på bakgrunn av dette at Spesialenheten etterforsket saken.

At saken nå henlegges som at intet straffbart forhold, begrunner Spesialenheten med at det ikke er bevis for at politibetjenten gjorde noe straffbart.

- Ville unngå unødig lidelse

De to politibetjentene som ble tilkalt til stedet har forklart at de vurderte kattens tilstand dithen at å frakte den til veterinær ville øke kattens lidelser.

- Den ene politibetjentens vurdering var at avlivning på stedet ville være den beste løsningen for å unngå unødig lidelse. Det er ikke bevis for at han ved sin vurdering har handlet grovt uaktsomt, står det i kjennelsen fra Spesialenheten.

Videre vises det til at dyrevelferdsloven åpner for skjønn når det gjelder avlivning.

- Gi faen

Da saken først ble kjent sa en taxisjåfør - som var den som fant den skadde katten - til Avisa Nordland at det var han som kontaktet politiet.

Han oppfattet ikke katten som alvorlig skadd, og regnet med at den ville bli kjørt til veterinær.

– Det tok sikkert 15 sekunder fra politiet ankom stedet til at en av dem gikk i bilen og tok fram en tykk batong. Han gikk så mot katten og dro til med et hardt salg som traff rett over ryggen, fortalte han.

Katten sprang så vekk og gjemte seg under bilen i sjokk. Eliassen forklarte at han forgjeves prøvde å hindre slaget.

– Jeg sa til at han skulle gi faen i å slå katten, men det nyttet ikke.

- Første slaget ble dårlig

Til Spesialenheten har politibetjenten som avlivet katten forklart at han umiddelbart så at katten led da de kom til stedet. 

- Politibetjenten slo et kraftig slag med en langkølle mot kattens hode. Om dette har han forklart at slaget dessverre ble dårlig, og at katten krøp en halv meter til siden. 

Han har videre forklart at han så fant fram batongen og ga katten et mer direkte slag mot hodet. 

- Katten ble livløs etter dette slaget. Politibetjenten har forklart at han ventet litt for å se om den fikk dødskrampe, noe den ikke fikk. Han slo da en gang til, uten at det kom noen reaksjon, skriver Spesialenheten.

Etter dette ble katten lagt i en pose og kjørt til veterinær for å finne kattens eier.

Kommentarer til denne saken