Kattedumping oppklart: Syv kattunger og moren tatt hånd om

HUSET FULL AV KATTER: Ragnhild Utsi Walsøe tok hånd om kattemor og fire unger i helga. Nå er de plassert i fosterhjem. Fotomontasje.

HUSET FULL AV KATTER: Ragnhild Utsi Walsøe tok hånd om kattemor og fire unger i helga. Nå er de plassert i fosterhjem. Fotomontasje. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Funnet langs E6.

DEL

Få tilgang til alt innhold på Nordlys - åtte uker for kun 99,-.

Fredag ble to kattunger funnet i grøfta ved E6 i Lakselv i Finnmark. Den første ble funnet tidlig om morgenen, mens den andre ble funnet nærmere ettermiddagen.

Etter tips fra andre startet Ragnhild Utsi Walsøe med flere å lete etter andre kattunger. Etter hvert kom hun i kontakt med en person som kjente til hvem sine katter det var.

To katter fra før

Mistanken Walsøe hadde hatt om dumping ble bekreftet, skriver iFinnmark.

Etter hvert fikk Walsøe overlevert kattemor og fire andre kattunger, forteller hun.

– Vi fikk lov til å ta kattemor og resten av kattungene. Jeg tok de først meg hjem, men vi har to katter fra før. Vår kattemor syntes ikke at det var så kult, sier hun.

Fosterfamilie

En annen familie i Lakselv derfor tatt hånd om alle sju kattene. De holder til under samme tak og får være hos denne «fosterfamilien» i en måned.

– Hvis noen er interessert i å adoptere mora kan de ta kontakt med dyrevernsorganisasjonen «En siste sjanse», sier Walsøe.

Artikkeltags