Hendelsen skjedde ved halv ett-tiden natt til onsdag. Sunniva var ikke lagt seg ennå. Hun bor i Gneisvegen i Kroken, rett oppfor Kroken-senteret i Tromsø. Sunniva var tilfeldigvis i vinterhagen, og så noe utenfor som hun først trodde var en stor tykk katt. Men hun så snart at det var en rev som lusket rett utenfor.

- Jeg sprang ut for å se nærmere, men den forsvant ikke, forteller hun.

Sunniva gikk inn og hentet leverpostei for å se om reven ville ha det. Det ville reven. Han spiste alle bitene han ble tilbudt. Hun fikk også tatt et bilde med telefonen i den ene hånda, og der hun mater reven med leverpostei med den andre.

Sunniva ble sittende med reven. Reven la seg etter hvert på gresset og krøllet seg sammen for å sove. Sunniva forteller at hun hentet et pledd og satte seg ved siden av reven bare en armlengde unna. Reven ble fortsatt liggende.

Mens hun satt der, postet hun et bilde og en video på sin Facebook-side. Da Nordlys tok kontakt onsdag, forteller hun tok enda flere bilder. Men hun var helt skjelven av den unike opplevelsen, slik at de første bildene ble helt uklare.

Se video av reven her

 

Men det ble etter hvert så kaldt, at etter en times tid med reven, måtte hun bare gå inn igjen. Reven lå fortsatt der.

- Var det en revevalp?

- Nei, den var kjempestor. Den største reven jeg har sett, forteller Sunniva.

Hun beskriver møtet med reven som en kjempeopplevelse.

- Jeg blir nok å sitte ute i vinterhagen hver kveld framover for å se om han kommer tilbake, sier Sunniva Skadefryd Pedersen.