Da Frits fant dette ved grensa, gjorde han store øyne

I GRØFTA: Frits skulle bare ta en pause på vei til Finland. Dette var det han fant i grøfta.

I GRØFTA: Frits skulle bare ta en pause på vei til Finland. Dette var det han fant i grøfta. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kilovis med vakuumpakket torskefilét var dumpet i grøfta. - De hadde nok fått et tips.

DEL

Sist lørdag skulle Frits Breivik fra Skibotn kjøre en tur til Kilpisjärvi rett over grensa til Finland fra Storfjord i Troms. På vei opp Skibotndalen stoppet han ved en utkjørsel, og der gjorde han store øyne.

– Mellom 40 og 60 vakumpakker med torsk lå slengt i grøfta. På en av posene kan vi lese det tyske ordet for torsk; dorsch, sier Breivik til Nordlys mandag kveld.

– Ikke mistet

I tillegg til torskefiletene lå også flere blå kjøleelementer, samt en avis med logoen Sonntag i samme område. Breivik antar at sjåførene som har dumpet dette, antakelig har fått melding om aktivitet på tollstasjonen ikke langt fra funnstedet.

– Det er tydelig gjort med vilje. Fisken har ikke havnet der ved et uhell, eller falt av en henger. Det er ei avkjøring fra veien, og fisken ligger utenfor kanten av denne, sier han.

Sydde fisk inn i fisk

Frits Breivik har foreløpig ikke kontaktet politiet eller Storfjord kommune.

– Nei, foreløpig har jeg ikke gjort dette. Jeg bør nok snakke med kommunens miljøavdeling for å se om dette kan bli fjernet, sier Breivik.

Nordlys har omtalt flere slike tilfeller av smugling, eller forsøk på dette. 23. mai i år stoppet Tollvesenet en bil på vei over Bjørnfjell i Narvik. Personene i bilen ble ilagt bot på hele 9000 kroner, for å ha forsøkt å få med seg 165 kilo for mye fisk over lovlig kvote ut av landet.

Tillatt grense er 15 kilo, men man kan i tillegg ha med seg én såkalt troféfisk. For to år siden omtalte vi et heller komisk forsøk på å smugle torskefilét ut av landet. Fileten var nemlig sydd inn i flere slike troféfisker.

LES OGSÅ: Tsjekkere smuglet fisk sydd inn i fisk

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken