Gå til sidens hovedinnhold

Denne klubben sparker vekk loddbøker og dopapir-salg

Artikkelen er over 5 år gammel

– Mer meningsfullt å kun gjøre dugnad på egne arrangementer, sier denne tromsøklubben.

Har du, eller har du hatt, barn som er involvert i idretten kjenner du til dugnadsutfordringene. Enten i form av kioskdrift, loddsalg, flaskeinnsamlinger, blomstersalg, vaskejobber, parkeringsvakter eller andre inntektsbringende tiltak.

Gjerne lagt til helger der du hadde tenkt å gjøre alle andre ting.

Tromsø Taekwon-do-klubb har tatt konsekvensen, og droppet dugnader utenom egne aktiviteter.

Vil være alternativ

–  Vi bestemte som klubb at vi ikke orker å drive dugnadsarbeid utenfor våre egne aktiviteter, og skal basere oss på de inntektene vi får fra medlems- og treningskontigentene. Det klarer vi, sier nestleder Jon Fosse til Nordlys.

Det er helt bevisst.

–  Det er en kjent problemstilling at mange foreldre bruker mye tid på dugnad. Det er bare å se på Facebook nå, halve Tromsø selger i disse dager dasspapir for et eller annet lag. Vi vil være et alternativ til de klassiske idrettslagene. Hos oss betaler medlemmene for den aktiviteten de er med på, og de er villig til å gjøre det. Det føles mer meningsfullt, sier Fosse.

Tromsø Taekwon-do-klubb har rundt 350 medlemmer i dag. Det koster rundt 2.500 kroner for de minste, og opp mot fire tusen kroner for de eldste å ha treningstilbudet.

Til gjengjeld krever ikke klubben dugnadsinnsats fra foreldrene, utenom ved egne arrangementer.

– Betaler ikke mer enn andre

–  Foreldre og foresatte jobber dugnad hos oss, men de gjør det når vi selv arrangerer graderinger eller stevner. Da er det tradisjonelt kiosksalg, rigging og kakebaking. Men det er direkte knyttet til når våre egne utøvere er i aksjon, sier Jon Fosse.

Fosse har selv barn i andre idretter.

–  I taekwon-do betaler foreldre en fast sum hver måned. Det er oversiktlig og ryddig. I andre idretter opplever jeg at det dumper ned en faktura for treningsavgift, så en faktura for medlemsskap, og deretter hallavgift. I tillegg kommer loddbøker ved siden av det igjen. Vi betaler i alle fall ikke noe mer med taekwon-do, sier Fosse.

 

Kommentarer til denne saken