Gå til sidens hovedinnhold

Drapsdømt Tromsø-mann døde under soning

Den 55 år gamle mannen var idømt lovens strengeste straff.

For abonnenter

Den 55 år gamle mannen sonet en forvaringsdom for å ha drept to naboer på Kvaløya i 2014.

En av de drepte er fortsatt ikke funnet, men bevisene under rettssaken var så sterk at han ble idømt lovens strengeste straff for å ha drept både Hermod Magne Steinund og Stein Håvard Larsen. Larsen ble aldri funnet.

Døde under soning

55-åringen sonet forvaringsdommen ved Ila landsfengsel, men døde sent i september, får Nordlys opplyst.

— Det medfører riktighet at den innsatte dessverre har avgått med døden. Kriminalomsorgen ble informert om dødsfallet av helsevesenet. Ut over dette finner vi det, av hensyn til lovpålagt taushetsplikt, ikke naturlig å kommentere saken videre, skriver leder Tonje Sandal, leder ved straffegjennomføringsseksjon ved Ila fengsel i en e-post til Nordlys. seniorrådgiver.

Fant karnevalsmasker og vaskemiddel

Til tross for at mannen anket saken, ble han dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid for å ha drept en nabo og Larsen i sin egen leilighet i Blomlivegen på Kvaløya.

Blant bevisene som ble avgjørende, var blant annet karnevalsmasker og et betydelig innkjøp av vaskemidler i samme tidsrom som Larsen forsvant. Også en bit av gulvteppet fant kriminalteknikere i boden hans med tydelige spor etter å ha blitt vasket.

Mannen var først siktet for å ha drept Hermod Magne Steinsund og første gang kriminalteknikere var hjemme hos mannen, var de ikke klar over at det også var åsted for et annet drap. Det var først da de gjorde ytterligere undersøkelser at det ble funnet blodspor som ble knyttet til Stein Håvard Larsen som var meldt savnet.

Les også

Pappa Stein (45) ble aldri funnet. Barna spør seg om hva som egentlig skjedde

Kjøpte ammunisjon på QXL

Etterforskerne fant også at deler av gulvet var etset bort, angivelig etter bruk av svært kraftige vaskemiddel i et forsøk på å skjule blodspor.

Det antatte våpenet var en antikk Colt revolver fra det amerikanske forsvaret produsert i 1898. Ammunisjonen var kjøpt på nettstedet QXL.

Les også

Kvaløydrapene: Forsvareren frafaller vitner

Kommentarer til denne saken