Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for Kirkenes-drapene: Skjøt kona og stesønnen med hagle

Artikkelen er over 4 år gammel

Mor og sønn ble skutt og drept i sitt eget hjem. Nå er kvinnens ektemann (59) tiltalt for dobbeltdrap.

Rettssaken mot mannen er berammet for Øst-Finnmark tingrett 12. juni. Det er satt av én uke til behandlingen i retten, skriver iFinnmark.

Her står en 59-årig mann fra Kirkenes tiltalt for å ha drept kona Pimisiri Songngam (37) og stesønnen Petchngam (12). Som Nordlys tidligere har omtalt, har mannen erkjent å ha begått drapene - før han deretter forsøkte å ta sitt eget liv.

Skutt på kloss hold

Ifølge tiltalen skjøt han både kona og stesønnen på kloss hold med et kaliber 12 haglegevær. Skuddene falt i 04-tiden natt til mandag 29. august i fjor. Kona døde momentant, mens den 12 år gamle gutten omkom senere samme natt på Kirkenes sykehus.

Les også

Da Pimsiri og sønnen ble drept, ble de del av en dyster statistikk

 

Både Pimisiri og sønnen ble funnet på samme rom, og ifølge Kripos falt skuddene like etter hverandre.

Tiltalen mot mannen er tatt ut av statsadvokat Torstein Lindquister på ordre fra Riksadvokaten. Det har ikke lyktes for Nordlys å komme i kontakt med Lindquister torsdag ettermiddag.

I kontakt med politiet

Etter drapene kom det fram at kvinnen hadde vært i kontakt med politiet dagen før de dødelige skuddene falt. Her ga hun uttrykk for at hun ønsket å flytte fra ektemannen og hun ønsket å anmelde ham for psykisk vold. Anmeldelsen ble ikke fulgt opp, noe som var gjenstand for etterforskning i regi av Spesialenheten for politisaker. Det endte i henleggelse.

Til VG sier 59-åringens forsvarer, advokat Stein Rønning, at hans klient har vært gjennom to skriftlige og ett muntlig avhør.

- Hans erkjennelse av å ha begått de to drapene foreligger fortsatt. Han vil møte i retten i juni for å forklare seg om saken, sier Rønning til avisen.