Gå til sidens hovedinnhold

Lenvik-kvinne (21) erkjenner drap - fengslet i åtte nye uker

Artikkelen er over 3 år gammel

I politiavhør har 21-åringen forklart seg om hva som skjedde da hun drepte Gudrun Myrvang Thomassen (84).

Det fremkommer av en fengslingskjennelse som ble avsagt i Nord-Troms tingrett onsdag.

Her besluttet retten å følge politiets begjæring om å varetektsfengsle den drapssiktede kvinnen (21) i åtte uker. Heller ikke denne gangen var hun selv til stede i fengslingsmøtet. Via sin forsvarer samtykket hun imidlertid til videre fengsling under forutsetning av at hun forblir innlagt på Åsgård psykatriske sykehus i Tromsø.

I kjennelsen bemerker retten at kvinnens psykiske tilstand fremstår som ustabil. Sammenholdt med det hun har forklart for politiet, mener retten at det tilsier at det er fare for nye, alvorlige straffbare handlinger dersom hun løslates.

Les også

Forfatter og healer Gudrun (84) ble drept

 

Uklart om straffskyld

Overfor politiet har 21-åringen erkjent de faktiske forhold som er beskrevet i siktelsen. Hun har også gitt en redegjørelse for hendelsesforløpet, men det er uklart hvordan hun stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

Advokat Ulf Hansen er forsvarer for kvinnen, men han har ikke svart på Nordlys' henvendelse onsdag ettermiddag. Det har heller ikke Arnold Nilsen eller Marie Lygre, henholdsvis lensmann og påtaleansvarlig i Finnsnes lensmanndistrikt.

84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble funnet drept i sitt eget hjem mandag 20. november. Den siktede 21-åringen ble pågrepet på samme sted, etter at politiet hadde lett etter henne i flere timer. Foranledningen for leteaksjonen var en melding om at hun hadde truet familimedlemmer med kniv.

«Omfattende skader»

Bevæpnet politi rykket ut på bakgrunn av meldingen, men da hadde 21-åringen forlatt stedet. Det ble iverksatt søk etter henne i nærområdet - i fjæra, i sjøen med bistand fra brannvesenet og i nærliggende bygninger.

Klokken 15.41 på ettermiddag tok politiet seg inn i boligen til Thomassen, der de altså fant den døde 84-åringen og siktede ble pågrepet.

Som Nordlys tidligere har omtalt, var Thomassen påført det som er beskrevet som «omfattende skader». Videre har Nordlys fått opplyst at drapsvåpenet skal være en kniv, men det har politiet så langt ikke ønsket å kommentere.

Lenvik-drapet

  • Klokken 15.41 tok politiet seg inn i et bolighus på Øyjord i Lenvik kommune, om lag syv kilometer fra Finnsnes sentrum. Her fant de 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen (84) død.
  • En 21 år gammel kvinne ble pågrepet på samme sted, transporter til lensmannskontoret på Finnsnes og videre til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Hun har siden vært innlagt på sikkerhetsposten på Åsgård psykatriske sykehus.
  • I tillegg til drapet på Thomassen, er 21-åringen siktet for å ha truet flere familiemedlemmer med kniv samme dag. Trusselepisoden var bakgrunnen for at politiet opprinnelig rykket ut til området i 12.30-tiden, men da hadde kvinnen forlatt stedet. Det tok nærmere tre og en halv time før de fant henne i huset til Thomassen.
  • Kvinnen ble først varetektsfengslet i fire uker 22. november. Fengslingsperioden ble onsdag forlenget med åtte nye uker.

Kilder: Nordlys, Troms politidistrikt