Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne

Artikkelen er over 1 år gammel

Mann i 30-årene dømt til tre års fengsel.

Mannen møtte i Nord-Troms tingrett i begynnelsen av desember, tiltalt for å ha utnyttet kvinnen for å skaffe seg samleie med henne.

Tiltalte - som kom til Norge som asylsøker for flere år siden - erkjente seg ikke skyldig, men retten festet ikke sin lit til hans forklaring.

«Retten finner bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningen. Ved bevisvurderingen har retten vektlagt fornærmedes forklaring slik den den fremkommer i de to tilrettelagte avhørene. Forklaringen fremstår totalt sett som konsistent, troverdig og den beskriver overgrep som fornærmede reelt sett har opplevd», heter det i dommen som ble avsagt 20. desember.

Den seksuelle omgangen skjedde ifølge dommen ved to anledninger sommeren 2018. Kvinnen skal ha kommet i kontakt med mannen da han bodde hos en kamerat i samme boligkompleks som henne.

Kvinnen fortalte etter hvert hva som skal ha skjedd til sitt støtteapparat.

«Ved bevisvurderingen har retten også vektlagt hvordan saken først ble avdekket gjennom fornærmedes forklaring til nærstående personer, og hvordan hun over tid har opprettholdt denne forklaringen til flere personer i hjelpeapparatet og kretsen rundt henne».

Mannen er i tillegg dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner i oppreisningserstatning.