Borettslag i Tromsø gikk til søksmål etter lekkasje. Nå har dommen falt

LEKKASJE: Beboerne i U2-blokkene på Strandkanten i Tromsø har slitt med vannlekkasjer i det ene trappehuset. Det endte i søksmål mot utbygger Nor Bygg.

LEKKASJE: Beboerne i U2-blokkene på Strandkanten i Tromsø har slitt med vannlekkasjer i det ene trappehuset. Det endte i søksmål mot utbygger Nor Bygg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Borettslaget krevde utbygger for 1,2 millioner, men fikk «kun» 750.000 kroner. Nå vurderer sistnevnte å anke dommen.

DEL

Få tilgang til Nordlys+ i åtte uker for kun 99,-. Trykk her!

Sommeren 2007 overtok borettslaget U2 Strandkanten 40 leiligheter fordelt på tre bygg i Hjalmar Johansens gate, sør for Tromsø sentrum.

Ikke mer enn to år senere - i mars 2009 - ble det oppdaget vannskader i trapperommet på den ene bygningen. Borettslaget reklamerte til utbygger og selger av eiendommen, Tromsø-firmaet Nor Bygg.

LES OGSÅ: Unge reddes fra gjeld

Regning på 1,2 mill.

Skadene skal ha blitt utbedret, men sommeren 2015 ble det igjen oppdaget vannskader i trapperommet. Ifølge forsikringsselskapet som ble engasjert, skyldtes skadene dårlig tekking og beslagsarbeid på taket.

Det endte i søksmål fra borettslaget, som krevde at Nor Bygg tok regningen for utbedringer på nesten 1,2 millioner kroner.

Utbygger avviste på sin side kravet da de mente av det var forledet. Videre argumenter de for at skadene må ha utviklet seg over tid og at borettslaget burde ha oppdaget - og i så fall reklamert - før januar 2015.

LES OGSÅ: Lokale utbyggere slår seg sammen om nytt boligprosjekt i Tromsø - skal bygge 300 leiligheter

Får ikke dekket alt

Tvisten er nå avgjort i Nord-Troms tingrett, som har gitt saksøker delvis rett.

«Retten er etter dette kommet til at lekkasjene har oppstått som følge av dårlig håndverksmessig arbeid fra saksøkte og deres representanter. Saksøker har en klar forventning om at det ikke oppstår lekkasjer fra tak og vegger i et nytt bygg», heter det i dommen.

Likevel får de ikke dekket regningen fullt ut.

«Saksøker har nådd frem med sitt krav knyttet til utbedring av tak, utvendige vegger mot øst og sør samt utbedring av innvendige skader i trapperommet. Saksøker har ikke fått medhold i krav om utbedring av vestvegg samt utskifting av plater i gulv på svalganger», oppsummerer retten og lander på at utbygger må betale borettslaget 750.000 kroner.

LES OGSÅ: Etter 11 år med planlegging er de første leilighetene i Tromsø-prosjektet solgt

Vurderer å anke

- Vi har ikke noe annen kommentar, enn at vi noterer oss at vi har fått delvis kompensasjon for utleggene, sier advokat Trond Skogly, prosessfullmektig for U2 Strandkanten.

Partene må selv bære sine saksomkostninger. Det er foreløpig uklart hvorvidt noen av partene vil anke saken.

- Vår klient har fortsatt ikke tatt stilling til det, så da har jeg egentlig ingen kommentar til dommen, sier advokat Kristoffer Schiele, prosessfullmektig for Nor Bygg.

Artikkeltags