Terningkast 3: It Must Have Been Good, But It's Over Now

IT'S OVER NOW: Oppsummert var Roxette en lettfattelig, ferdigtygd og delvis fornøyelig nostalgitrip.

IT'S OVER NOW: Oppsummert var Roxette en lettfattelig, ferdigtygd og delvis fornøyelig nostalgitrip. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Oppsummert var Roxette en lettfattelig, ferdigtygd og delvis fornøyelig nostalgitrip.

DEL

Roxette er Skandinavias nest største musikksuksess gjennom tidene, kun slått av Abba. Fjorårets Døgnvill-headliner, vårt eget A-ha, når ikke Roxette til anklene når det gjelder salgstall og kommersiell suksess. Men der A-ha klarte å fornye seg over tre tiår, både musikalsk og stilmessig, er svenskene like datert som en åpnet boks med makrell i tomat.

Per Gessle ser fortsatt ut som han skulle ønske han var med i Mötley Crüe og Marie Fredriksson entret scenen som den sedvanlige bikerskreppa med klorbleket og kortklipt hår.

Bandet åpnet hitparaden med den andre singelen fra gjennombruddsalbumet Look Sharp! – Dressed For Success og fulgte opp med Sleeping In My Car.

Per Gessle skal ha det, han skriver enkle og svært catchy poplåter, som er lett for alle å nynne med på. Tekstene derimot vil han nok ikke få noen litteraturpris for. Ta for eksempel The Look og den nye She's Got Nothing On (But The Radio), hvis tittel sier mer en tusen ord.

Duoen er backet av et bra band og leverer delvis varene, om det eneste man er interessert i er gårdagens nyheter og favorittprogrammet er Gylne Tider. Det store aberet er Marie Fredriksson som virkelig har tapt seg som vokalist. Det sier mye om bandets relevans når publikum jubler over Gessles lovnader om gamle klassikere for så å være stille når han nevner årets album, Charm School.

Da de etter hvert startet Pretty Woman-hiten It Must Have Been Love med kun kassegitar sang hele Valhall med.

Duoen gikk av scenen til tonene fra Joyride, før de gjorde ekstranummerne Spending My Time, The Look og Listen To Your Heart med hele Døgnvill som kor.

Oppsummert var Roxette en lettfattelig, ferdigtygd og delvis fornøyelig nostalgitrip.

Artikkeltags