Offentliggjør navn etter mistenkelig dødsfall på Vengsøy

ETTERFORSKES: Kriminalteknikere gjør undersøkelser i bygget hvor mannen ble funnet torsdag i forrige uke.

ETTERFORSKES: Kriminalteknikere gjør undersøkelser i bygget hvor mannen ble funnet torsdag i forrige uke. Foto:

Det var Roger Brian Hart (55) fra Storbritannia som ble funnet død på Vengsøy torsdag i forrige uke.

DEL

Det opplyser Troms politidistrikt.

– Hart var fisker og oppholdt seg på Vengsøya i forbindelse med arbeid. Navnet offentliggjøres i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

Utvider siktelsen

En 29 år gammel mann ble pågrepet av politiet samme dag som Hart ble funnet død.

Nå har politiet utvidet siktelsen mot mannen til å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. Samtidig er også siktelsen endret fra kroppskrenkelse til grov kroppskrenkelse, opplyser politiadvokat Henriette Birkelund.

– Vi har mener å ha holdepunkter for det vi nå har siktet han for, sier Birkelund.

Funnet av kollega

Hart ble funnet død i en leilighet i tilknytning til fiskebruket på Vengsøy torsdag for en uke siden. Det var hans kollega, Ørjan Olsen, som fant han død og slo alarm.

– Vi skulle jo egentlig gå på sjøen i dag. Jeg trodde han skulle være oppegående og i live, men det var jo noe helt annet som møtte meg, fortalte Olsen til Nordlys.

Dødsfallet ble betegnet som mistenkelig, og politiet rykket ut med store styrker. Det ble gjennomført kriminaltekniske undersøkelser og avhør av en rekke personer på øya samme dag.

Varetektsfengslet

Politiet fikk tingrettens medhold i varetektsfengsling av mannen i to uker med brev- og besøksforbud. Mannen anket kjennelsen, men den ble forkastet av lagmannsretten. De gir politiet medhold i at det fortsatt er fare for at 29-åringen kan forspille bevis, dersom han løslates.

TOK FERGA: Den mistenkte forlot Vengsøy med ferge etter konfrontasjonen med avdøde. Her er politibetjenter på ferga senere samme dag.

TOK FERGA: Den mistenkte forlot Vengsøy med ferge etter konfrontasjonen med avdøde. Her er politibetjenter på ferga senere samme dag. Foto:

Den siktede forlot Vengsøy samme dag som avdøde ble funnet. Han har erkjent at det var en konfrontasjon mellom dem.

Siktede har forklart at det kun var han og avdøde til stede da konfrontasjonen skjedde. Obduksjonsrapporten har ikke gitt et entydig svar på dødsårsaken.

Artikkeltags