Kommunen: - Ivaretar både elever og ansatte

Borgtun skole flagger på halv stang tirsdag formiddag.

Borgtun skole flagger på halv stang tirsdag formiddag. Foto:

DEL

Barnet som er bekreftet omkommet var elev ved en av kommunens barneskolerm skriver Tromsø kommune i en pressemelding tirsdag formiddag.

Den døde jenta var elev på Borgtun skole

- Skolen det gjelder snakker i dag med elevene om hva som har skjedd, og har i tillegg informert foresatte ved skolen om dødsfallet. Også ansatte blir ivaretatt, alt dette i tråd med våre rutiner, sier avdelingsdirektør Kari Henriksen i pressemeldingen.

Forebyggende helsetjenester bistår skolen i oppfølgingen og er tilgjengelig for elever hele dagen. Elever som ønsker å ringe hjem, får mulighet til det, skriver kommunen.

Tilknytning til Flyktningetjenesten

De opplyser at den voksne kvinnen som er bekreftet omkommet hadde tilknytning til kommunens introduksjonsprogram gjennom Flyktningetjenesten.

De to siste barna som var involvert i hendelsen har tilknytning til en av kommunens barnehager.

Kommunens psykososiale kriseteam er fortsatt i beredskap. Kommunen ber personer som har behov for hjelp å ta kontakt med fastlege eller legevakt.

Kommunens kriseledelse har tett kontakt med politiet og helsemyndighetene og holder seg fortløpende oppdatert.

- Utvis hensyn

- Dette er en tragisk hendelse for alle involverte. Våre tanker går til de nærmeste og alle som er berørte. Vi gjør det vi kan for å hjelpe der det er behov, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen.

Kommunen forstår at det er stor interesse for denne saken, men ber om at det utvises forsiktighet i tilknytning til den aktuelle skolen, av hensyn til elevene.

Artikkeltags