- Disse guttene går forbi sikkerhetskontrollen hver eneste dag

PÅ BAKKEN: West Atlantics fly på Tromsø Lufthavn står på bakken. Flyselskapet har satt sine tre fly i Norge i bakken.

PÅ BAKKEN: West Atlantics fly på Tromsø Lufthavn står på bakken. Flyselskapet har satt sine tre fly i Norge i bakken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Miljøet på Tromsø lufthavn er i sterkt preget av West Atlantic-krasjen natt til fredag. Samtidig setter selskapet flytypen på bakken.

DEL

- For oss er dette en tragisk hendelse. West Atlantic er en del av oss. Vi er en så liten lufthavn og det er så få som jobber her at vi er veldig tette på hverandre. Disse guttene går forbi sikkerhetskontrollen hver eneste dag - på vei inn og ut av jobben. Folk kjenner dem jo.

Det sier Jonny Andersen, lufthavnsjef på Tromsø lufthavn, fredag formiddag.

Natten i forkant fikk han beskjeden som fredag preger miljøet på flyplassen: Et postfly på vei fra Gardermoen til Tromsø havarerte i Sverige med to personer ombord.

- For oss er dette en veldig, veldig tung dag. Men måten jeg ser mine kolleger fra de andre selskapene reagerere på, med blomster og omtanke, er utrolig rørende, sier Andersen.

Holdt pressekonferanse

West Atlantic, flyselskapet som eier flyet som natt til fredag styrtet, holdt pressekonferanse klokken 11 fredag.

- Det er med stor sorg jeg informerer om det som skjedde i natt, sier direktør i flyselskapet West Atlantic, Gustaf Thureborn.

- Det som ikke skal skje, har skjedd.

- Vi har en klar forhåpning om å finne ut hva som har skjedd, fortsetter Thureborn.

West Atlantic opplyser at de fortsatt avventer rapport fra ulykkesstedet.

- Vi kan ikke si noe mer på tidpsunktet, sa Thureborn på pressekonferansen.

West Atlantics representanter fikk flere spørsmål fra svensk presse. Blant annet om flytypen som styrtet.

- Det er en rask og god maskin, sier Thureborn.

Kriseteam koblet inn

Alle fly som selskapet opererer med i Norge er fredag formiddag satt på bakken, opplyste direktøren videre.

Han opplyste at det dreide seg om tre fly. To av dem er til vanlig stasjonert på Tromsø lufthavn, som er West Atlantics vedlikeholdsbase i Norge.

- De har rundt 20 ansatte totalt sett i Tromsø, både piloter og mekanikere.

I tillegg til West Atlantic er også Luftambulansen og Widerøe de som har base på Tromsø lufthavn. Det er med andre ord et lite miljø som nå er rammet av tragedie.

- De som var på jobb hos oss i natt, satte i gang med å hjelpe våre egne, men også dem som var på jobb hos West Atlantic. Vi har også fått hjelp av kommunens kriseteam, spesielt overfor dem som er tettest på West Atlantic. Vi gjør alt vi kan og lar ingen stein ligge usnudd dersom det er noe vi kan gjøre, sier Andersen.

West Atlantic slapp fredag en pressemelding der de bekreftet at de savner to piloter. Til Sveriges Radio har selskapet sagt at de savner en spansk kaptein (42) og en fransk styrmann (34).

Dette ville imidlertid flyselskapet selv ikke bekrefte på pressekonferansen.

Kommentarer til denne saken