Disse er siktet i Mack-saken: Næringsdrivende og mann med tillitsverv i politikken

POLITIADVOKAT: Politiadvokat Malene Kjemsaas er påtaleansvarlig i Mack-saken. Så langt er elleve menn fra ulike steder i Troms siktet for underslag og heleri.

POLITIADVOKAT: Politiadvokat Malene Kjemsaas er påtaleansvarlig i Mack-saken. Så langt er elleve menn fra ulike steder i Troms siktet for underslag og heleri. Foto:

30-åringen arbeider med å omsette alkohol. Nå er han siktet for heleri av stjålet Mack-øl.

DEL

I forrige uke gikk politiet til razzia mot en privatadresse i Tromsø, etter det politiadvokat Malene Kjemsaas omtalte som konkrete tips fra publikum.

En 30 år gammel mann ble siktet i forbindelse med aksjonen. Han ble avhørt, løslatt og nekter straffskyld for siktelsen på heleri.

iTromsø: Paller med øl

Mannen er næringsdrivende i en bransje der det omsettes alkohol, men ifølge Kjemsaas har ikke grunnlaget for siktelsen noe med jobben hans å gjøre.

– Det har ingenting med hans næringsvirksomhet å gjøre, sa hun til Nordlys i forrige uke.

iTromsø skriver onsdag at mannen skal ha tilbudt folk i Tromsø å kjøpe paller med øl til lav pris. En vanlig ølpalle inneholder 1512 bokser med øl, med en utsalgspris i butikk på rundt 50.000 kroner. Mannen skal ha krevd kun halvparten, skriver avisen.

30-åringen er blant ni personer som er siktet for heleri av øl som skal ha blitt stjålet fra Mack. Blant de øvrige helerisiktede er også en mann i 30-årene som innehar tillitsverv i politikken i Troms. Ifølge hans forsvarer, advokat Tore Pedersen, nekter han straffskyld.

I tillegg til de helerisiktede, er to menn siktet for underslag.

Elleve personer siktet

I alt er elleve personer siktet i saken, der mistanken er at det er underslått øl for flere millioner kroner fra Mack-bryggeriet i Nordkjosbotn:

 • 28 år gammel fra Balsfjord, siktet for underslag.
 • 38 år gammel mann fra Balsfjord, siktet for underslag.
 • 55 år gammel mann fra Balsfjord, siktet for heleri.
 • 49 år gammel mann fra Balsfjord, siktet for heleri.
 • 27 år gammel mann fra Sørreisa, siktet for heleri.
 • 42 år gammel mann fra Storfjord, siktet for heleri.
 • 31 år gammel mann fra Dyrøy, siktet for heleri.
 • 36 år gammel mann fra Senja, siktet for heleri.
 • 42 år gammel mann fra Tromsø, siktet for heleri.
 • 36 år gammel mann fra Tromsø, siktet for heleri.
 • 30 år gammel mann fra Tromsø, siktet for heleri.

Minst tre av de siktede har tilknytning til bryggeriet. Enten som ansatt, eller tidligere ansatte.

Politiet har fått overlevert overvåkningsbilder fra Macks industriområde i Balsfjord, der flere kjøretøyer har vært på områder de ikke skulle vært, har Mack-direktør Roger Karlsen tidligere fortalt til Nordlys.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt overvåkningsbilder fra bedriften som vi jobber med å gjennomgå. Det er snakk om flere kjøretøy, men vi har ikke kontroll på alle, har Katrine Grimnes, etterforskningsleder i Midt-Troms lensmannsdistrikt, uttalt til Nordlys.

Det har ikke lyktes for Nordlys å få tak i Grimnes for ytterligere kommentarer onsdag ettermiddag.

Artikkeltags