Lørdag fra klokken 18.00 sender Nordlys i samarbeid med Østlendingen og Amedia direkte fra stevnet Fight Night på Elverum, ledet av konferansier Alex Rosén.

Rundt klokken 19.30 (estimert tid, foreløpig ligger man litt etter programmet) skal Kristin Vollstad fra Nordreisa ut i VM-tittelkamp i proff kickboksing i 55-kilosklassen mot Renata Rakoczi fra Ungarn.

Det blir en helt ny opplevelse for 26-åringen, som i 2016 ble europamester og i fjor gikk helt til topps i verdensmesterskapet i hjemlandet til lørdagens motstander, Ungarn.

– En tittelkamp som dette opp mot EM og VM som jeg har vært med på blir som å sammenlikne proff- og amatørboksing. Her går det etter en rankingliste, der man får satt opp en motstander og utfordrer om et VM-belte. Vinner jeg, er jeg proff verdensmester, sier Vollstad.

Forskjellene på det hun har gått til topps i tidligere er blant annet at hun denne gangen går kamp uten hjelm og med tynnere hansker enn hun er vant til. Nytt i kvinneklassen er det også at utøverne går 12 runder.

– Det er aller første gang jeg går en sånn kamp, jeg har aldri gått kamp uten hjelm før – men jeg har trent på det, forteller Vollstad, som er klar over at det er en større skaderisiko når hun nå skal kjempe om en ny VM-tittel.

– Det er viktig at man ikke skaller mot hverandre. Det er egentlig den største faren, hvis man går inn samtidig, sier hun.

 

Ágy joiker introlåt foran folkemassen

Det er ventet over 2500 tilskuere på Elverum lørdag. Stevnet har så stor interesse at Elverums PostNord-ligaoppgjør mot Alta er flyttet frem for ikke å kollidere med kampsporten.

Det gjør også at Altas tvillinger fra Nordreisa, Vegard og Thomas Båtnes Braaten, får med seg tittelkampen til Vollstad.

Da får de – og alle abonnenter som ser på nordlys.no – også med seg at søsteren deres Agnete, med artistnavnet Ágy, joiker Vollstad inn i arenaen før kampen.

– Hun skal joike for meg, ja. Det blir introlåten min når jeg kommer inn. Det var veldig fint at hun hadde tid til det, da får jeg litt kraft fra nord-Troms, sier Vollstad, som ellers har mamma, pappa og storesøster ringside når alvoret begynner.

– Har gode sjanser

Selv er hun relativt balansert og rolig når Nordlys tar kontakt seks timer før hun skal kjempe om sin første proff-VM-tittel.

– For min del handler det mest om å slappe av og ikke tenke så mye på kampen, sier Vollstad, som tror hun skal kunne kalle seg verdensmester på nytt når alt er over lørdag kveld.

– Hun jeg møter er ganske rutinert og har gått mye i en vektklasse over meg. Hun har blant annet blitt europamester i taekwon-do før. Hun er veldig ren i stilen og ganske tøff – og er litt høyere enn meg og har bedre rekkevidde – men jeg tror jeg har gode sjanser. Jeg er nok en del raskere enn henne, så handler det om at jeg må være tøff nok – og det har jeg tenkt å være, sier Kristin Vollstad.