(Avisa Nordland)

Det har handlet om alt annet enn å vinne fotballkamper rundt Kjetil Knutsen den siste tiden. Hva suksesstreneren skal gjøre neste sesong dominerer i nyhetsbildet.

Etter fredagens trening på Aspmyra foran søndagens kamp mot Lillestrøm, fikk Avisa Nordland noen minutter med Knutsen om søndagens kamp, skadesituasjonen og et par om veien videre. Mer om det senere i saken.

For først handler det om Lillestrøm, og kampen om å sikre Bodø/Glimt et nytt seriegull.

Utfordring

Etter de to siste landslagspausene har ikke Glimt-laget framstått like solide som på sitt beste. I september ble det 1–1 hjemme mot Odd. Etter oktoberpausen ble det en sliteseier, 2–1 mot Sarpsborg 08.

Nå venter på papiret langt tøffere motstand, når Lillestrøm kommer til Bodø.

– Vi er klar over at vi har slitt litt når vi har brutt opp i syklusen vår. Der har vi hatt en utfordring. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe knallhardt på feltet inn mot kamp, og gjøre det beste ut av det. Jeg håper og tror vi har kommet opp på et bra nivå nå, sier Kjetil Knutsen.

– Hvordan synes du treningsuken har sett ut?

– Det har sett bra ut. Så må vi ta individuelle hensyn i forhold til hvor spillerne er, som for eksempel Patrick Berg, sier Glimt-bossen.

Flere tilbake

De siste dagene har kapteinen vært med på store deler av treningene.

– Han er på vei tilbake der han skal være, og er hyperaktuell til søndag, bekrefter Knutsen.

Erik Botheim og Ola Solbakken fikk seg begge en smell på landslagsoppdrag, mens Fredrik André Bjørkan måtte melde forfall.

– Hva er status på de andre som har slitt?

– Botheim er frisk. Det samme er Ola, som fikk en lårhøne mot Nederland. Fredrik Andre har ingen alvorlig skade. Vi har tatt han helt ut av trening for at han ikke skal slå opp noe, men vi er optimistisk med tanke på søndagens kamp, sier Knutsen.

Sterk motstander

I det motsatte oppgjøret mot Lillestrøm tok Glimt en sterk 1-0-seier etter at Erik Botheim ble matchvinner. Men gjestene fra Åråsen har levert en meget solid sesong, og er med i medaljekampen med fire kamper igjen.

– Vi vet hva vi møter, og det gjør nok de også. De vil nok prøve seg på et høyt press i perioder. Da må vi være rå nok til å utnytte de rommene vi får. Så vil de nok også bli liggende i 5-4-1 tidvis. Da må vi ha en plan for å spille rundt og gjennom dem. Offensivt er de gode på den siste tredjedelen, spesielt med Gjermund Åsen og Thomas Lehne Olsen. Lehne er en vanvittig god avslutter, og en «fox in the box». Så er de gode på dødball. Lillestrøm har blitt et habilt godt lag, som er med og lukter på medalje. Det er sterkt som nyopprykket lag, sier 53-åringen.

Spennende uker

I løpet av de neste fire ukene skal alt avgjøres i 2021. Glimt har satt seg selv i en meget god posisjon, med fem poengs luke på tabellen og tabelltopp også i Conference League.

– Det blir deilig å komme i gang igjen nå. Nå har vi seks kamper på fire uker. Vi har hatt sju kamper på tre uker tidligere. Nå får vi en uke mellom Rosenborg og Brann. Vi er veldig heldige som er med i Europa og serien fortsatt. Vi har alt å spille for, slår Knutsen fast.

Hva skjer?

Så var det dette med neste år da.

Det de aller fleste lurer på er hva Kjetil Knutsen selv skal gjøre neste sesong. Fortsetter han i Bodø/Glimt, blir det Trondheim hvor Rosenborg har siklet i månedsvis, eller dukker det opp et tilbud fra utlandet.

– Hvordan klarer du å holde fokus? Det er vel mange telefoner og mye styr?

– Jeg lå en uke med lungebetennelse mens jeg var hjemme i Bergen. Telefonen ringte i ett, og det haglet med meldinger. Men jeg svarte ikke på noen av dem. For meg er det ingen problem å holde fokus, sier Knutsen.

For dem som har sett han på feltet på Aspmyra de siste dagene, så skjønner man at det stemmer.

– Når jeg har noe å si om neste år, så skal jeg gjøre det, slår han fast.

– Når forventer du å ta en avgjørelse?

– Det skal jeg gjøre når jeg hører de riktige rumlelydene i magen, sier Kjetil Knutsen, og ler hjertelig.

Foreløpig må altså aktuelle klubber vente på signaturen til Knutsen, men en fan var heldig fredag, da suksesstreneren signerte et balkongflagg som skulle gis bort i julegave.