I midten av desember sluttet lysene i akebakken og skøytebanen på Charlottenlund å fungere. Kommunen var da raskt ute med melding om at feilen i lysanlegget skulle bli fikset over nyttår.

Nå sier prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas, at Charlottenlund kan bli uten lys frem til sommeren.

For dyrt

- Vi har lokalisert feilen, men innser at det må omfattende arbeid til for å rette opp i den. Da må det graves og fikses på kabler.  Vi kan snakke om så mye som 200.000 kroner for å fikset opp. Vi har nå en diskusjon på om vi skal vente med å rette opp feilen i lysanlegget til oppgraderingen av Charlottenlund setter i gang til sommeren, sier Romsaas til Nordlys.

Han forteller at de ennå ikke har bestemt seg for å vente til sommeren, men at det er kan bli sannsynlig hvis det blir fòr dyrt å fikse feilen.

Vente til sommeren

- Når vi skal pusse opp til sommeren, skal lysene skiftes. Om det blir veldig dyrt å sette opp en midlertidig løsning nå, kan det være mest hensiktsmessig å vente til sommeren.

Romsaas sier at det ble jobbet hardt i dagene før jul for at området ikke skulle være mørkelagt i juleferien, men at de ikke lot seg gjøre.

- Det var jo svært synd at det ikke var lys i ferien, det beklager vi, sier han.