Dette er Jens Johan Hjort sin nye jobb

  Artikkelen er over 4 år gammel
  DEL

  Hjort skal bli partner i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange. Det ble kjent under en pressekonferanse onsdag formiddag.

  - Det har vært mange som har engasjert seg i hva jeg skal gjøre videre. Blant de koseligste tilbakemeldingene var fra barn i en barnehage som sa jeg kunne begynne å jobbe hos dem. Jeg tror nok de mente at de skulle ta være på meg, og ikke omvendt, sier Hjort humoristisk.

  Det at han i det hele tatt innkalte til pressekonferanse erkjenner han at er litt uvanlig.

  - Ja, jeg vet at det kan virke litt pretensiøst å inkalle til pressekonferanse, men jeg kaller det presseinformasjon. Det er vel ikke alle som gjør det når man får seg ny jobb, men grunnen er alle spørsmålene jeg har fått i lang tid nå. Jeg tenkte at det var best å svare alle samtidig, forklarer Hjort.

  Han forteller at han også har fått hyggelige tilbud fra kommunikasjons-, og rådgiverbransjen, i tillegg til tilbud fra advokatfirmaer. Valget falt på sistnevnte.

  - Jeg har landet på et tilbud fra Steenstrup Stordrange, der jeg har blitt spurt om å bli partner, forteller Hjort.

  Den tidligere ordføreren er kjent som en genuin Tromsø-venn. Dette var med på å bestemme den nye jobbframtiden min også.

  - Det var veldig viktig for meg at jeg fikk fortsette å jobbe og bo her i Tromsø og det får jeg nå med dette lokalt forankrede selskapet.

  Følger med

  På tross av at han ikke lenger er ordfører, vil Hjort følge tett med på politikken.

  - Jeg kommer til å følge godt med på hva byrådet foretar seg. Hvis de ikke tar godt vare på kommunen vil jeg si ifra.

  Han forteller at han ikke har noen umiddelbare planer om å gå tilbake til politikken.

  - Samtidig er jeg opptatt av at jeg ikke skal brenne broer. Jeg tenker ikke på noe politisk comeback, men jeg vil rett og slett ikke utelukke at det kan skje. Dette har jeg også drøftet med min nye arbeidsgiver.

  Ole-MartinLund Andreassen i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange forteller at de er glad for å ha Hjort med på laget.

  - Det er flott å få Hjort med. Vi har jo møtt ham flere ganger som motpart i retten, og tror han kan være med på å heve selskapet til nye nivået.

  Hjort forteller at han flere ganger tidligere har hatt med advokatfirmaet å gjøre, og at han alltid har hatt et godt inntrykk av firmaet.

  Hjort starter i den nye jobben i januar.

  - Ja, jeg får juleferie, sier Hjort med sitt velkjente smil.

  Populær

  Den 14. oktober i år hadde Hjort siste arbeidsdag som ordfører i Tromsø kommune.

  Hjort ble i løpet av sine fire år i gjerningen en populær ordfører, men var ikke på lista til Høyre ved kommunevalget i høst etter å ha tapt for Øyvind Hilmarsen på det famøse nominasjonsmøtet sist vinter.

  Han har ikke tall på hvor mage jobbtilbud han har fått de siste månedene, men forteller at det ikke er rent få.

  - Jeg fikk også videresendt stillingsannonser fra andre der de oppfordret meg til å søke. Jeg fikk flest tilbud fra Tromsø, men også noen fra andre steder i landet.

  Den nye jobben tilsier at han vil få mindre blest rundt sitt liv og virke.

  - Jeg kommer nok til å savne å være litt i rampelyset. Samtidig er oppmerksomheten man får som ordfører både på godt og vondt, flirer han.