Slik ser det ut på den kommunale veien fra Tromvik til Rekvik tirsdag ettermiddag.

Grusveien er blitt oversvømt og ødelagt av de enorme vannmengdene som har rent nedover veien som følge av mildværet, regnet og den påfølgende snøsmeltingen.

- Jeg skulle over til Rekvik, men måtte bare snu. Det var ikke mulig å komme opp mot fjellet, selv ikke i min firhjulstrekk, sier Odd Geir Lindrupsen fra Tromvik.

Årlig begivenhet

Han forteller at det er en årlig begivenhet at vannmengdene på våren ødelegger den grusbelagte kommunale veien mellom de to bygdene.

- Nesten hvert år er det store vannskader. Men denne gangen ser det ut som at det er blitt veldig store skader på veien. Det er synd, i og med at det bare er et par-tre år siden kommunen brukte millioner av kroner på å gruse veien på nytt, sier Lindrupsen til Nordlys.

- Hadde den vært asfaltert, hadde man nok spart inn beløpet på få år fordi man slapp å rette opp og gruse veien på nytt hver vår, legger han til.

Kommer seg ikke utover

Bydrift er informert om ståa, men enhetsleder Dag Ivar Andreassen forteller til Nordlys at det er lite de får gjort.

- Vanligvis ville vi fått snø ut i veien for å lede vannet ned i grøfta. Men veien til Tromvika er jo stengt grunnet snøskred, og dermed kommer vi oss ikke utover. Dessverre blir vannet nå bare rennende nedover veien til regnmengden og snøskredfaren avtar, slik at vegvesenet får ryddet veien utover, konstaterer Andreassen.

Også han er inneforstått med at det burde vært gjort tiltak for å unngå liknende episoder i fremtiden.

- Det er klart at asfaltering og rister for å få unna vannet hadde hjulpet på, sier Andreassen.

Han lover imidlertid at Bydrift skal være på pletten så snart veien til Tromvik blir ryddet og åpnet igjen.

- Så snart værsituasjonen roer seg drar vi utover, sier Bydrift-sjefen.