Ved nyttår gikk Kristian Høydal av som daglig leder i Tromsø IL, etter drøye to år i stillingen.

I perioden på Alfheim stadion opplevde han både nedrykk, treneravgangen til Simo Valakari, ansettelsen av Gaute Helstrup, et par betente spilleravganger og mye annet.

Høydal er med i studio som gjest i en helt fersk utgave av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, der han snakker i en god time med Martin Skaug, Jonas Høylo Fundingsrud og sportsleder Anders Mo Hanssen.

Der gir han litt nye og ukjente detaljer om flere ting, og han snakker blant annet ut om da Marcus Holmgren Pedersen ble solgt til Molde og da Morten Gamst Pedersen ikke ble tilbudt ny kontrakt av klubben.

Uten å gå inn i taushetsbelagte detaljer rundt selve forliket med Simo Valakari da han forlot posten som TIL-trener 19. april i fjor, snakker han også litt om den dagen for snart ett år siden.

Avgangen kom etter nedrykket til 1. divisjon og halvannet år med svake resultater. At Valakari før 2019-sesongen skrev en ny og lang kontrakt med TIL beskriver Høydal slik:

– Det var ikke den beste beslutningen som ble tatt.

Hvis du lurer på hvor mye penger TIL har brukt på å sparke trenere de siste sju-åtte årene, så kommer svaret på det.

  • Her kan du høre episode 67 av JoMos Kosmos, med Kristian Høydal som gjest:

Godlukt

Du får også svar på hva Høydal i dag tenker om den berømte godlukt-uttalelsen han leverte i oktober 2019.

Da NRK lagde en reportasje om fasilitetene til TILs damelag og spurte hvorfor de ikke kunne bruke hjemmegarderoben til herrelaget, svarte han:

– Det er umulig. For her har guttene tingene sine, skoene, godlukta si og alt de trenger for å komme gjennom dagen. Så garderoben må guttene nesten få ha i fred.

Litt mer etterpåklok sier Høydal nå:

– Jeg vet ikke hva som kunne vært dummere å si enn det.


Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Soundcloud