Det var 31. oktober, på selveste "Halloween-kvelden", at Erik Traasdahl og kaptein Geir Sogn Grundvåg dro ut for å fiske.  De brukte den 24 fots båten "Ateoroa", som Grundvåg er kaptein på, og kjørte ut rundt Rebbenes på yttersia av Kvaløya i Tromsø. De to fisket med stang og fersk sild som agn.

- Da vi hadde fisket i noen timer og fått noen små kveiter sa kapteinen at "det hadde no gjort seg med en 100 kilos no", forteller Traasdahl.

Like etterpå kjenner Traasdahl at det rykker til i stanga.

- Det kjentes ut som jeg hadde et ekpresstog på snøret, forteller han.

- Skjelven

Han lot snøret gå og fisken dro avgårde cirka 270 meter. Mens Traasdahl sveivet og kjempet med fisken, manøvrerte skipperen båten sakte mot fisken. Etter en kamp som varte i cirka tre kvarter så de endelig den store kveita ved overflaten.

- Da var jeg veldig skjelven. Det var utrolig tungt arbeid og jeg hadde brukt alle muskler. Jeg var utslitt, forteller Traasdahl.

Men kampen var ikke helt over. For hvordan skulle de få den 230 centimer lange og 180 kilos tunge kveita opp i båten?

- Vi fikk den opp på siden av båten. Vi brukte kveitespyd og fikk satt haikroker inn i munnen på den, men vi klarte ikke å vinsje den opp inn i båten.

Måtte slepe den etter båten mot land

Det endte med at de hengte den opp etter sporene og slepte den etter båten inn mot land. De dro til fiskebruket i Kvaløyvågen og fikk hengt storfangsten opp. Da startet sløye-arbeidet.

- Da vi sløyde den kom det ut av den en stor torsk på 6-8 kilo, forteller Traasdahl.

Kveita ble levert inn på fiskebruket.

- Det er den største fisken jeg noensinne har fått. Det var litt av en opplevelse. Det føltes veldig spesielt, det gjorde det, forteller Traasdahl