Gå til sidens hovedinnhold

- Det er jo surt. Jeg skal ikke si at jeg har gått glipp av noe stort resultat

Richard Carapaz gikk til topps på landeveisrittet under OL i Tokyo. Det er første gangen Ecuador tar et olympisk gull.

Som ventet kom stjernene fram mot slutten av landeveisrittet. Både belgiske Wout Van Aert og slovenske Tadej Pogacar var av favorittene i den siste gruppen. De skulle ende med sølv og bronse.

Carapaz syklet inn til 3.-plass under Tour de France nylig.

Følte seg pigg

Tromsø-gutten Andreas Leknessund satt i hovedfeltet en god stund, men da rittet "startet" fikk han teknisk trøbbel med sykkelen. Til slutt måtte han gjennomføre distansen på 234 kilometer på reservesykkelen. Noe som medførte at han var den tredje siste syklisten som kom i mål - 19 minutter og 50 sekunder bak vinneren.

- Giret sluttet å virke. Så da måtte jeg bytte sykkel. Da var farten allerede så høy at løpet var over. Det er kjedelig. Jeg begynte inne på runden å føle meg ganske pigg, og det så ut som mange andre begynte å kjenne det. I bakke nummer to, den lengste var det vel, skal jeg innrømme at jeg synes det var litt hardt, men etter utforkjøringen så det ut til at det var flere som begynte å kjenne det. Det er kjedelig, men sånn er denne sporten.

Surt?

-Det er jo surt. Jeg skal ikke si at jeg har gått glipp av noe stort resultat, det ville nok blitt for hardt. Men når man har forberedt seg mye til det rittet her, og det er OL, og vi har vært på samling i forkant og gjort gode forberedelser, er det kjedelig ikke å få sett hva det kunne holdt til, og om jeg har truffet med formen eller ikke. Nå står jeg litt med noen spørsmål jeg hadde likt å fått besvart.- Men uansett, herregud, det er fett å være i OL. Men litt kjedelig at det er sånn det skal ende.

Gleder seg

Stort å være i OL?

- Veldig stort. Mitt første OL. Det er vel det største man kan være med på, iallfall som idrettsutøver. Det er stort og gøy. Vi fikk komme inn til OL-landsbyen i går og kjenne litt på den stemningen og. Da kjente jeg virkelig at det ikke er et vanlig sykkelritt. Det er fett å stå her og se på Tokyo 2020 (bannere) og tribune med ikke veldig mye folk, men litt folk. Det er kult.

Nå han setter kursen mot Tromsø og fire etapper i Arctic Race of Norway. På hjemmebane skal han blan annet sykle på samme lag som Alexander Kristoff.

- Jeg gleder meg til Arctic Race. Det blir gøy

Kommentarer til denne saken