Vakthavende meteorolog, Rune Skoglund, på Meteorologisk institutt, har imidlertid lite godvær i by på de nærmeste dagene i Troms og Tromsø:

- Det blir ikke noe bra i dag. Eller i morgen. Det blir en del regnbyger i tre samfulle dager, men litt mindre vind.

Men regnet er i det minste bra for èn ting, all den tid både meteorologen og øvrige bilister har slitt med såpeglatt føre både søndag og mandag.

- Det blir stabilt dårlig, så slikt sett er det ingen «højdare», men fordelen er at den lumske isen vil smelte bort med regn og fem-seks grader.

Tirsdag er det meldt rundt ni millimeter regn ( omregnet i fast form - i snømengde - tilsvarer det ni centimeter).

Bedring i sikte

Fra torsdag blir det kaldere.

- Det blir bedring både i Tromsø og litt lenger inn i landet. Det blir nok minus både torsdag og fredag, men ser betraktelig bedre ut.

Helgeværet

Til helga er det mer usikkert:

- Alt tyder på at det blir på minussiden. Det kan komme noen snøbyger natt til lørdag.

Med andre ord - været er litt som man må forvente for årstiden.

- Ingenting er unormalt.

Verre i Nordland

I Nordland blir det enda våtere.

Så vått blir det nemlig at Meteorologisk institutt sender ut farevarsel for Ofoten, Salten og Lofoten mandag.

Farevarselet omhandler regn, og gjelder fra midnatt natt til mandag, og til klokken 18:00 mandag, skriver Avisa Nordland.

– Det ser ut til at det kan komme mellom 35 og 50 millimeter regn i det tidsrommet, sier Dina Stabell, vakthavende ved instituttet søndag formiddag

– Det blir rett og slett en våt mandag, sier hun.

– Kraftig lavtrykk

35 millimeter er den nedre grensen for når de sender ut farevarsel. Mengden skal tilsi at det er nok til å skape problemer, mener meteorologen.

– Det kan bli en del overvann og skape vanskelige kjøreforhold ettersom det blir en del vann i bekker og elveløp, sier hun til Avisa Nordland.

Og som om det ikke var nok; det blir også mye vind.

– Det er et ganske kraftig lavtrykk i vest som gir nedbør her, og en del vindøkning. Det kan komme opp mot sterk kuling utsatte steder, vesentlig på kysten fra sør-sørvestlig retning.