Derfor tok yr feil av været i dag - og slik blir været resten av uka

Det ventes temperaturer opp mot 19 grader visse steder i indre Troms og Finnmark denne uka, ifølge Meteorologisk institutt.

DEL

Om du var en av dem som hadde tatt værvarselet for god fisk og planlagt en solfylt joggetur i lunsjen mandag, ble det nok en heller regnfylt treningsøkt.

Skulle det ikke vært sol i Tromsø i dag?

– Det er disse lave skylagene som ikke er like lett å varsle alltid som nok dukket opp i Tromsø i formiddag, forklarer vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt Martin Granerød til Nordlys.

Han kan videre fortelle at vi kan vente oss mer sol i dagene som kommer, og er du i innlandet er du blant dem som får ekstra gode temperaturer.

– Det ser jo ikke så aller verst ut i morgen, det blir delvis skyet, perioder med sol, og temperaturer på omkring 15–16 grader langs kysten. Innover i Troms blir det 18–19 grader noen steder, og onsdag fortsetter det med delvis skyet vær, og noen perioder med sol, sier Granerød.

Ifølge meteorologen kan man håper på 16 grader i Tromsø på onsdag, men vi må belage oss på lokal tåke.

– I slutten av uka blir det nok litt mer preg av overskyet vær og perioder med nedbør. Det kan bli noe lavere temperaturer på dagtid, ned i 14–15 grader lenger nord, og for det meste skyet.

Nærmer sommeren seg slutten?

– Det er lov å håpe på at det kan bli bedre, dagens prognoser antyder at neste uke kan bli fin igjen. Vi er fremdeles i august, så det kan absolutt bli flere fine dager.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken